Сензацията Андреева: Никога не си спомням тактиката на Кончита Мартинес; една калинка ми помогна

от в 14:10 на 06.06.2024
Калоян Соколов

Мира Андреева е безспорната сензация на тазгодишния Ролан Гарос. 17-годишната тенисистка сътвори най-голямата изненада на турнира, елиминирайки световната номер две Арина Сабаленка и така се класира за дебютния си полуфинал в Големия шлем. Постижението на тийнейджърката определено може да бъде историческо, защото не сме имали толкова млада състезателка на тази фаза в "мейджър" състезание, откакто 16-годишната Мартин Хингис стори същото преди цели 27 години.

Самата Андреева видимо трудно осъзнаваше какво е постигнала през вчерашния ден и трудно съумяваше да овладее своите емоции, демонстрирайки една изключително симпатична детска откровеност и чистота в последвалото си интервю на корта:

За края на двубоя и емоциите преди него:

- Видях една калинка в полето си, когато тя водеше с 30:15 в последния гейм. Помислих си как трябва да я спася, защото това е добър знак и тя ще ми помогне. Впоследствие спечелих гейма и мача. Опитвах се да не мисля за резултата и си представих, че отразявам точка за пробив, когато достигнах до втория си мачбол, така че се опитах да бъда смела и в крайна достигнах до победата. Бях много нервна преди мача, защото мислех, че тя ще има подкрепата на публиката на този голям корт, но всъщност феновете бяха страхотни с мен и съм много благодарна.

За нейната тактическа зрялост на корта:

- Честно казано, не знам. Просто виждам и разчитам добре играта. Действам според собствения си усет. Дори нямам тактически план. Виждам отворена част от корта и се опитвам да играя там, а ако мисля, че съперничката ми ще тръгне да покрива въпросното пространство, то ще се опитам да играя зад гърба ѝ. С Кончита Мартинес имахме план за игра срещу Сабаленка, но отново забравих всичко, докато играех. Все пак е наистина фантастично тя да бъде моя треньорка и е страхотно предимство да я имам в своя екип. Надявам се да ми прости, че често забравям почти цялата информация, която ми дава и се надявам да се подобря за в бъдеще.

За предстоящия 1/2-финал:

- Играх с Паолини в Мадрид. Тя се движи страхотно по корта и играе много бързо. Не се притеснява от резултата и винаги е готова да рискува. Очаквам също толкова труден мач, колкото днес и се надявам да покажа също толкова високо ниво, за да имам шансове. Нямам търпение да изляза за първия си полуфинал в Големия шлем - сподели щастливата победителка пред Матс Виландер.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сензацията Андреева: Никога не си спомням тактиката на Кончита Мартинес; една калинка ми помогна Калоян Соколов
Теми:  
wta | интервюта | любопитно | мира андреева | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook