Сензацията е факт: Бублик надигра Зверев в Монпелие и завоюва първата си ATP титла

от в 18:00 на 06.02.2022
Калоян Соколов

Александър Бублик беше записал само една победа от началото на тазгодишната си кампания в Тура и никой не очакваше от него да постигне нещо значимо по време на ATP 250 надпреварата в Монпелие. Казахстанецът обаче за пореден път показа, че е един от най-непредсказуемите играчи в световния тенис и осъществи невероятна серия от успехи, която го изведе до днешния финал, където световния номер 35 надви Александър Зверев с 6:4 6:3 и спечели първата си ATP титла в своята кариера.

Бублик впечатляваше с нетрадиционни отигравания от самото начало и не даваше никакъв ритъм на именития си съперник, който показа сериозни признаци на нервност и заслужено допусна пробив. Непоставеният състезател обаче показа колко непостоянен може да бъде в изявите си, допускайки няколко бързи грешки и паритетът се възстанови при 3:3 гейма. По-нискоранкираният тенисист по никакъв начин не се поддаде на негативните емоции и отново отмъкна подаването на третия в ранглистата, като този път разви своето преимущество и поведе в отделните сетове.

Водачът в схемата изглеждаше все по-припрян в действията си и допускаше крайно нехарактерни за себе си неточности, а аутсайдерът просто се стремеше да вкарва топката в игра, докато дочака поредното слабо отиграване на германеца. Всичко това доведе до нулев брейк в актива на Бублик, който вече действаше със сериозно самочувствие. Зверев пък беше на абсолютно противоположния полюс и отново не взе нито една точка в последвалото си подаване, което подпечата най-голямата победа в професионалния тенис за казахстанеца и той се поздрави със заслужен триумф.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията е факт: Бублик надигра Зверев в Монпелие и завоюва първата си ATP титла Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър бублик | александър зверев | Монпелие | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook