Сензацията е факт: Детето чудо Мира Андреева сломи Сабаленка и е на полуфинал в Ролан Гарос!

от в 18:52 на 05.06.2024
Елеонора Александрова

Мира Андреева изигра мача на живота си и е последната полуфиналисткана Ролан Гарос. Суперталантът от Русия бе напълно равностойна на Арина Сабаленка в хода на целия двубой и в епика, продължила малко повече от 150 минути, сломи световната номер 2 с резултат 6:7(5) 6:4 6:4 и така на полуфиналите ще срещне Жасмин Паолини, която днес по-рано шокира Елена Рибакина.

Срещата започна бавно за двете тенисистки, които допускаха множество грешки, а това важеше най-вече за световната номер 2. Така в първите пет гейма те си размениха по два пробива. След 4:3 белорускката тенисистка получи травма в коляното, поради което ѝ се наложи да си вземе медицинско прекъсване.

Така тийнеджърката постепенно започваше да се налага над по-опитната си опонентка и използвайки вариативния игра, състояща се от неочаквани излзиания към мрежата и впечатляваща игра зад основната линия. Нараняването, което Сабаленка получи, не се оказа толкова сериозно и така постепенно тя започваше да се завръща към добре познатия си агресивен стил на игра. Така, при 5:4 в полза на Андреева, световната номер 2 съумя да спечели два от следващите три гейма, и така се стигна до тайбрек. Дългият гейм започна напълно равностойно за двете тенисистки, ала в средата Сабаленка показа класата си и затвори тайбрека със 7:5.

Загубеният първи сет не се отрази добре на младата рускиня, която в първия гейм допускаше ненужни неточности. Това позволи на бившата номер 1 да поведе с пробив. Андреева обаче постепенно започваше да напомня за себе си от средата на първата част и притискайки сериозно фаворитката, не само изравни резултата в геймовете, но и тя стана тази, която бе в ролята на водеща в сета.

При 4:3 в полза на рускинята, по-опитната тенисистка се почувства зле, поради което почивката между геймовете отново трябваше да се удължи. Макар критичния момент за нея, Сабаленка използва мощния си стил на игра, като основни оръжие и се завърна в играта. Въпреки съпротивата на фаворитката, Андреева продължаваше да впечатлява с тактическата си и зряла игра и печелейки следващите два гейма, изравни резултата в сетовете.

Третата част започна с бързи разигравания от двете страни. При 1:1 обаче Сабаленка започваше да дава признаци на потенциално превъзходство над младата тенисистка. Въпреки това, тийнеджърката удържа на атаката, а в следващия гейм тя бе в ролята на водеща и бе на две точки от пробива. Пропуснатата възможност се отрази на играта на Андреева, което позволи на втората в света да реализира брейк за 3:2. Въпреки критичната ситуация, в която се намираше, Мира далеч не изглеждаше готова да отстъпи на именитата си опонентка и веднага след това изравни резултата. Следваха минути на равностойна игра, в която и двете тенисистки демонстрираха висококачествен тенис. В десетия гейм обаче напрежението обхвана Сабаленка, за разлика от Андреева, която не изневери на стила си на игра и с късен пробив триумфира над една от най-добрите тенисистки в Тура в момента, изпълнявайки блестящ лоб!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията е факт: Детето чудо Мира Андреева сломи Сабаленка и е на полуфинал в Ролан Гарос! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | мира андреева | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook