Сензацията е факт: Марк-Андреа Хюслер триуфмира с титлата на Sofia Open!

от в 17:49 на 02.10.2022
Калоян Соколов

Тазгодишният финал на Sofia Open противопопстави Холгер Руне на Марк-Андреа Хюслер. Тийнейджърът за пръв път в кариерата си имаше възможност да спечели титла на твърди кортове, а швейцарецът направи своя дебют на финал в ATP Тура. В крайна сметка 26-годишният играч поднесе сензацията и завоюва първия си трофей на подобно равнище, налагайки се над Руне с финалното 6:4 7:6(8), като този успех ще го изведе до върховото му 64-то място в световната ранглиста от утрешния ден.

Нервите взеха връх над тийнейджъра в началните минути, което доведе до две двойни грешки от негова страна в откриващия му гейм, а световният номер 95 реализира светкавичен форхенд уинър, за да осъществи първи пробив в мача. Това допълнително извади извън равновесие младока, чиито решения на корта ставаха все по-необмислени, докато Хюслер по никакъв начин не показваше, че е дебютант в подобни сблъсъци и играеше почти безгрешно. Все пак фаворитът повиши качеството си на ретур и в два поредни сервис гейма на швейцареца се стигна до точки за пробив, само че той не се притесни по никакъв начин и сервираше безупречено в решителните моменти, поздравявайки се с успеха в първия сет.

Втората част също започна по превъзходен начин за по-нискоранкирания тенисист, който се сдоби с три поредни брейкбола, но последваха два поредни аса и един завършващ удар от ракетата на Руне, с чиято помощ петият поставен се измъкна от трудното положение. Оттам насетне станахме свидетели на продължителна доминация от страна на сервиращите до резултат 6:5 в полза на 31-вия в света. Тогава скандинавецът имаше на разположение два сетбола, които бяха отразени със светкавични комбиации от неговия  съперник.

Така се стигна до тайбрек, където нямахме минибрейкболи след първите шест точки, ала датчанинът най-после успя да намери пролука в защитата на Хюслер и се откъсна с 5:3. Отговорът на непоставения състезател бе мигновен, тъй като отново видяхме невероятните му рефлекси в близост до мрежата и скоро Руне се оказа изправен пред мачбол. Гонитбата в резултата продължи до 8:8, когато аутсайдерът пласира невероятен минаващ удар и веднага затвори срещата с поредния си отличен начален удар.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията е факт: Марк-Андреа Хюслер триуфмира с титлата на Sofia Open! Калоян Соколов
Теми:  
atp | sofia open | Марк-Андреа Хюслер | Обзори | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook