Сензацията е факт: Миналогодишният номер 1 при юношите повали Чилич в София

от в 21:54 на 09.11.2020
Диана Андреева

Йонас Форейтек продължава напред на Sofia Open 2020! Младокът, който е най-голямата надежда за бъдещето на чешкия тенис, се справи безпроблемно с бившия световен номер три - Марин Чилич. Форейтек се нуждаеше от един час и шест минути на корта, за да може да се класира във втори кръг на турнира, след победа от 6:3 6:2.

Бившият водач на юношеската ранглиста бе неотразим на корта - с разнообразна игра и мощни удари от дъното на корта, той не остави почти никакви шансове на своя опонент. На сервис Форейтек също бе много стабилен, което му позволи изцяло да контролира двубоя. По този начин младокът, дебютиращ на ATP, записа и първа победа на това ниво. Чилич, който показа доста убедителна игра в Париж през миналата седмица и бе сочен за един от фаворитите за титлата в София, допускаше множество грешки от основна линия, което му костваше и мача.

В следващия си двубой в София, Форейтек ще се изправи срещу победителя от мача между Ришар Гаске и Роберто Карбайес Баена, които ще открият програмата за утрешния ден.

Световният номер 399 Йонас влезе в основната схема на Sofia Open с wild card, на мястото на Алекс Лазаров, който на рождения си ден преди няколко дни, даде положителна проба на тест за COVID-19.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията е факт: Миналогодишният номер 1 при юношите повали Чилич в София Диана Андреева
Теми:  
марин чилич | софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook