Сензацията е факт: Най-младият тенисист в топ 100 обезличи Рууд в Хамбург и е 1/2-финалист!

от в 21:37 на 28.07.2023
Мартин Петков

19-годишният Артур Фис поднесе голямата изненада на АТР 500 турнира в Хамбург и повали финалиста от Ролан Гарос - Каспър Рууд. Френският тийнейджър, който освен всичко е и най-младият тенисист в настоящия облик на световния топ 100, изнесе същински рецитал на топ поставения в схемата и се нуждаеше от само час и 18 минути на корта, за да го надвие с впечатляващото 6:0 6:4. По този начин световният номер 71 се класира за полуфиналната фаза в надпреварата, където в опит да намери място в мача за титлата, ще премери сили с местния любимец Александър Зверев.

Още в началото на двубоя ясно си пролича нагласата на французина, който не изпитваше никакъв страх в това да се надиграва от основната линия с финалиста от Ролан Гарос, като умело провеждаше своите офанзивни акции и ни правеше свидетели на впечатляващ брой печеливши удари от ракетата си, извели го още в ранните минути с пробив аванс. Представянето на Фис обаче се оказа, че се намираше едва в зародиша си към него момент, след като световният номер 71 скоропостижно доразви още повече играта си в атакуващ план и лимитира изцяло шансовете за отговор от страна на топ поставения, като завърши сета с изумителните 13 уинъра, допускайки едва четири непредизвикани неточности, и за капак на отличната си продукция "върза геврек" на норвежеца.

Втората част доведе до известна промяна в позицията на корта на Рууд, който съумя да вдигне оборотите, което бе продиктувано от повишаването на качеството на вездесъщия му форхенд, като той най-после спечели дебютния си за мача гейм. Това обаче до голяма степен единствено отложи пагубния край за финалиста от Ролан Гарос в срещата, който отрази нови два брейкбола и поддържаше паритета в резултата, ала с настъпването на десетия гейм Фис зададе твърде високо темпо на игра и ознаменува невероятното си представяне, реализирайки своя 35-и уинър в мача, за да постави точка на спора чрез късен пробив.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията е факт: Най-младият тенисист в топ 100 обезличи Рууд в Хамбург и е 1/2-финалист! Мартин Петков
Теми:  
atp | артур фис | каспър рууд | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook