Сензацията е факт: Осака се справи със Серина и грабна трофея на US Open

от в 00:28 на 09.09.2018
Калоян Пламенов

Младата японка Наоми Осака постигна най-големия успех в кариерата си, след като триумфира на US Open, побеждавайки на финала не кой да е, а самата Серина Уилямс след 6:2, 6:4. 

Това е и втора победа на японката над американската ветеранка, след като двете се срещнаха в Маями по-рано през годината и тогава живеещата от дете в САЩ азиатка също стигна до категоричен успех.

С успеха си днес Наоми спечели втори трофей за годината и втори в своята кариера, след като по-рано през сезона постигна страхотен триумф на силния турнир в Индиън Уелс.

Това пък бе трети загубен финал за Серина в Ню Йорк, но все пак тя е печелила цели шест пъти турнира. 

Първият сет премина изненадващо лесно за японската тенисистка и тя достигна до пробиви в третия и петия гейм, а освен това си взе абсолютно всяко едно от подаванията си и в крайна сметка дръпна солидно в резултата.

Вторият сет стартира прекрасно за Серина и американката направи ранен пробиев и поведе с 3:1 в геймовете, но след това неината противничка направи моментален рибрейк и освен това дръпна с пробив аванс в седмия гейм.

След седмия гейм на корта стана страшно, след като Серина нападна съдията и го нарече лъжец заради обвинения, че е говорила с треньора си, а освен това имаше претенции и за извинение.

В крайна сметка за злоупотреба с езика след множество предупреждения реферът нямаше друг избор освен да отсъди служебен гейм за Осака. Така японката се доближи още повече до трофея след 5:3 на своя сметка. 

В най-важния гейм японката не трепна и спечели мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията е факт: Осака се справи със Серина и грабна трофея на US Open Калоян Пламенов
Теми:  
us open | наоми осака | открито първенство на сащ | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook