Сензацията е факт! Щастливият губещ Чекинато триумфира в Будапеща

от в 19:02 на 29.04.2018
Калоян Пламенов

Италианецът Марко Чекинато доста сензационно спечели турнира от ATP 250 в унгарската столица Будапеща, след като на финала победи уморения Джон Милман след 7:5, 6:4.

Новият шампион в надпреварата отпадна още в квалификациите, но след това влезе в нея като "щастлив губещ" и направи изумителен фурор по пътя към трофея.

В днешния мач намиращият се на 92-ото място в света италианец бе в ролята на фаворит срещу Милман, който също изненадващо достигна до финала на турнира.

Австралиецът доигра мача си със словенеца Али Бедене днес и след това трябваше да играе финал, като в крайна сметка двата мача му дойдоха доста за един ден.

Трофеят е първи от ATP за италианеца и той ще дръпне сериозно в световната ранглиста след триумфа си днес. 

Първият сет започна отлично за Марко и той проби в третия гейм, но все пак неговият опонент изравни геймовете на 4:4 след връщане на пробива в осмия гейм. При 5:5 обаче Чекинато проби отново и след това си взе подаването. 

Вторият сет започна отлично за Марко и той стигна до аванс от 4:1 гейма след пробив във втория гейм, но след това неговият противник вдигна оборотите и с пробиви в седмия и деветия гейм стигна до крайния успех.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сензацията е факт! Щастливият губещ Чекинато триумфира в Будапеща Калоян Пламенов
Теми:  
джон милман | марко чекинато | тенис турнир в будапеща

Коментари





Следвайте ни в Facebook