Сензацията е факт! Шварцман "свали" от трона Краля на клея Надал в Рим

от в 00:32 на 20.09.2020
Калоян Пламенов

Диего Шварцман поднесе сензацията в Рим, след като детронира Краля на клея Рафаел Надал и то след убедителна победа от 6:2, 7:5.

По този начин той си уреди мач срещу канадеца Денис Шаповалов в 1/2-финалната фаза, който от своя страна се справи с Григор Димитров.

Преди мача испанецът бе в ролята на повече от категоричен фаворит, но днес просто не му бе ден.

В първия сет Матадора бе просто неузнаваем и то на любимата му настилка. Шварцман шокира своя противник с пробив в петия гейм, който след това успя да затвърди.

Шокът за испанеца стана още по-голям, когато той инкасира и втори пробив в седмия гейм, а след това неговият опонент успя да си спечели подаването и да вземе убедително първия сет.

Вторият сет също започна доста колебливо за Матадора, който бе принуден още в първия гейм от него да спасява две точки за пробив, като в крайна сметка все пак успя да започне частта със спечелен гейм.

Все пак обаче Шварцман проби в тилдановия седми гейм и се доближи още повече до успеха. Краля на клея съумя да върне пробива на момента, но след това допусна отново да бъде пробит в деветия гейм.

След това Диего сервираше за мача, но отново се пропука и отново допусна пробивът да бъде върнат веднага. При 5:5 се очакваше все пак Матадора да се изправи на крака. Шварцман обаче стигна отново до пробив и отново сервираше за мача. 

В този случай обаче той не сгреши и си спечели най-после подаването, за да затвори мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията е факт! Шварцман "свали" от трона Краля на клея Надал в Рим Калоян Пламенов
Теми:  
диего шварцман | рафаел надал | тенис турнир в рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook