Сензацията е факт: Световният №87 повали Джари и вдигна дебютна АТР титла в Буенос Айрес!

от в 22:54 на 18.02.2024
Елеонора Александрова

ATP-250 надпреварата в Буенос Айрес ни поднесе множество изненади от началото до края. Местният представител Факундо Диас Акоста сътвори истински тенис празник за аржентинските тенис почитатели, като в хода на кампанията си не допусна сет, включително и на финала срещу "екзекутора" на Алкарас, Николас Джари, като го победи с 6:3, 6:4. Така шампионът ще направи своя дебют в топ 60 все завърне в топ 20, благодарение на силното си представяне тази седмица.

Първите минути бяха обещаващи за световния номер 21, като той имаше три възможности за пробив, ала аутсайдерът в двубоя не позволи на опонента си да ги реализира. При 2:1 обаче именно пред аржентинеца се отвори възможността да спечели гейм при началния удар на по-опитния си противник и така поведе в резултата по-убедително. Темпото на игра в следващите подавания бе бързо, като нямаше изненади и това позволи на Диас Акоста да затвори сета, с резултат 6:3.

Втората част на сблъсъка започна с пробив за местния представител, който се оказа ключов момент за развитието на срещата от гледна точка на сервис играта им. Въпреки това, подаванията биваха спечелвани чрез доста по-оспорвани разигравания, като черешката на тортата бе в десетия гейм. При 5:4 Джари демонстрира силен характер и успя да спаси пет мачбола, като самият той имаше възможността да изравни резултата в сета, ала нервите на световния номер 87 бяха достатъчно здрави да издържат на атаката на вдъхновения чилиец и така Диас Акоста се поздрави с първата си титла на ниво ATP!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията е факт: Световният №87 повали Джари и вдигна дебютна АТР титла в Буенос Айрес! Елеонора Александрова
Теми:  
буенос айрес

Коментари





Следвайте ни в Facebook