Сензацията е факт: Тенисистка без победа в Шлема изхвърли шампионката на Уимбълдън!

от в 17:14 на 02.07.2024
Елеонора Александрова

Уимбълдън ще има своята нова шампионка! Световната номер 83, Джесика Бузас Манейро, шокира Маркета Вондроушова с 6:4 6:2 за почти 70 минути игрово време! Това е първо класиране за 21-годишната испанка за втория кръг на която и да е "мейджър" надпревара въобще, а следващата ѝ опонентка ще е Ана Богдан или Кристина Букша.

Чехкинята започна по кошмарен начин срещата си, като само в рамките на един гейма допусна цели три двойни грешки. Това позволи на аутсайдерката да реализира пробив. Въпреки лошото си начало, Вондроушова стабилизира играта си и при 2:1 отвърна на брейка. По-нискоранкираната тенисистка обаче показа, че не е готова да отстъпи на фаворитката и отново си върна контрола, спечелвайки гейм от подаването на представителката на топ 10, а след това не допусна обрат и поведе в резултата в сетовете.

Втората част започна със сериозни колебания в представянето на двете тенисисти, а трите поредни бързи пробива бяха сериозен показател за това. Бузас Манейро обаче започна да играе по-освободено, за разлика от Вондроушова, която допускаше все повече неточности. Това позволи на иберийката да поеме инициативата и с резултат 6:2 във втората част да детронира действащата шампионка на Уимбълдън, която ще напусне и топ 10 след надпреварата!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сензацията е факт: Тенисистка без победа в Шлема изхвърли шампионката на Уимбълдън! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | джесика бузас минейро | маркета вондрушова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook