Сензацията Хадад Мая: Дойдох в Париж с надеждата да съм в третия кръг, а съм на 1/2-финал

от в 06:50 на 08.06.2023
Мартин Петков

Беатриз Хадад Мая през вчерашния ден записа със златни букви името си в историята на бразилския тенис, след като повали Онс Жабер и се превърна в първата жена от родината си, която намира място в полуфиналната фаза на Ролан Гарос. Световната номер 14 допреди участието си на Откритото първенство на Франция не беше преминавала никога в кариерата си дори втория кръг на "мейджър" състезание, докато с представянето си в Париж тя надхвърли многократно постиженията си в Големия шлем.

Именно в контекста на този си успех Хадад Мая говори след победата си в четвъртфиналите над Жабер, дошла с крайното 3:6 7:6(5) 6:1, като сподели, че основната ѝ цел във френската столица е била достигането на третия кръг и реакцията ѝ на корта при официализирането на триумфа си над тунизийката беше повече от показателна за това, когато самата тя се хвана за главата, невярваща на случващото се:

"Идвайки на Ролан Гарос, си поставих на първо време целта да се класирам за третия кръг. Досега никога не бях преминавала втория етап в турнирите от Големия шлем. Знаех достатъчно добре това, че целта ми трябва да е реалистична. Спомням си, когато спечелих мача си от третия кръг, като тогава си казах, "добре, сега ще следвам друга цел". Да се намираш в четвъртфиналната фаза на "мейджър" надпревара, означава, че са останали само осем тенисистки, така че всеки играе добре и е свободен да вярва в постигането на мечтите си.

Когато двубоят приключи, просто погледнах към екипа си и им казах, "направихме го". Бях истински щастлива и се чувствам развълнувана за това, което предстои. Много съм горда и вярвам, че изражението ми го показа, като съм на мнението, че усърдната работа бива възнаграждавана понякога, какъвто е случаят сега.", сподели бразилката, за която по-късно днес предстои в спор за място на финала на Ролан Гарос да се изправи срещу защитаващата шампионка и световна номер едно Ига Швьонтек, като изненадващо или не, то единственият мач между двете досега е приключил с победа за Хадад Мая, която повали полякинята в Торонто през миналия сезон.

Източник: TennisMajors 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията Хадад Мая: Дойдох в Париж с надеждата да съм в третия кръг, а съм на 1/2-финал Мартин Петков
Теми:  
wta | беатриз хадад мая | интервюта | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook