Сензацията на деня при дамите: Шампионката от 2021-ва беше надиграна от 74-ата в света още на старта в Париж!

от в 23:31 на 26.05.2024
Елеонора Александрова

Единствената тенисистка през последните четири години, която е спечелила Ролан Гарос и името ѝ не е Ига Швьонтек, Барбора Крейчикова, претърпя двусетово поражение още в първия кръг от надпреварата във френската столица от световната номер 74, Виктория Голубич, с резултат 6:7(3) 4:6. Така чехкинята стана първата от 32-те поставени, сбогувала се с мечтата за титлата тази година, а швейцарката ще се изправи срещу Анастасия Потапова или Камила Рахимова в следващия кръг.

Още в самото начало на срещата бившата номер 2 показваше сериозни слабости, вследствие на липсата на игрова практика. Грешките в сметката на чехкинята се увеличаваха все повече, за сметка на ветеранката, която играеше по-спокойно. Вследствие на това, Голубич си осигури преднина от два пробива в първата половина на сета. След това обаче Крейчикова откри играта си, което ѝ позволи да сътвори обрат и да изравни резултата. В следващите минути шампионката от 2021-ва изглеждаше тази, която играеше по-добре на корта, ала швейцарката бе достатъчно стабилна, за да не позволи да бъде доминирана от по-високо ранкираната си опонентка и така се стигна до тайбрек. По подобие на развитието на сета, Голубич започна ударно дългия гейм с два минибрейка. Преднината, която тя си осигури обаче бе достатъчно солидна, за да я запази и така със 7:3 поведе в резултата.

Нестабилността в играта на Крейчикова се завърна във втория сет, за сметка на тази на бившата номер 35. Това позволи на швейцарката да реализира ранен пробив, а след това тя продължаваше да демонстрира превъзходството си над опонентката ѝ. Въпреки това, световната номер 26 не бе готова да отстъпи толкова лесно и успя да изравни резултата в осмия гейм, ала още след 4:4 Голубич запази преднината си, а в момента, в който тя трябваше да сервира за мача тя бе безпогрешна и така тя постигна една от най-големите си победи!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията на деня при дамите: Шампионката от 2021-ва беше надиграна от 74-ата в света още на старта в Париж! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | барбора крейчикова | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook