Сензацията на сезона: 74-ият шокира Алкарас и го лиши от мечтата за трети пореден Шлем

от в 06:34 на 30.08.2024
Калоян Соколов

Голямата сензация на US Open 2024 е факт! Ботик ван де Зандсхулп изхвърли Карлос Алкарас още във втория кръг на турнира! 28-годишният нидерландец в един момент от годината беше влязъл в серия от тежки поражения и имаше проблеми с мотивацията, като дори заяви, че планира отказване от тениса в края на сезона. Световният номер 74 играеше на Чаланджър надпревари на клей през почти цялото лято, но явно това се оказва възможно най-добрата подготовка за последната "мейджър" надпревара през сезона.

Алкарас пък определено вече може да каже, че не представянето му срещу Гаел Монфис в Синсинати е най-слабото в неговата кариера, а новото такова е именно това от днешния ден. Шампионът от Ролан Гарос и Уимбълдън изглежда все още не може да преживее загубата си във финала на Олимпиадата от Новак Джокович и със сигурност ще загуби 670 точки за световната ранглиста, което ще позволи на Александър Зверев да го изпревари в световната ранглиста.

Ню Йорк пък определено се превръща в любимото тенис място на ван де Зандсхулп, който достигна до 1/4-финалите в турнира, тръгвайки от квалификациите през 2021-ва. Аутсайдерът срази големия фаворит с крайното 6:1 7:5 6:4 за 2 часа и 21 минути игрово време, с което хвърли голямата бомба в Ню Йорк и си гарантира мач с Джак Дрейпър в третия кръг на състезанието.

Първият сет се превърна в същински кошмар за Карлитос, който не направи нито един уинър и същевременно допусна цели 8 непредизвикани грешки, а това позволи на неговия съперник да го пробие на два пъти и да спечели частта за само 30 минути.

Алкарас вдигна значително равнището през втория сет и завършващите удари се увеличиха значително от неговата ракета. Това обаче важеше и за неговите неточности, а ван де Зандсхулп беше като същинска стена от дъното на корта и заслужено проби за аванс от 2:1. Шампионът от 2022-ра обаче този път отвърна на хвърлената ръкавица и дори поведе при 5:4, но точно тогава отново видяхме необясним спад в нивото на испанеца и той спечели само още 2 точки до приключването на частта.

Ботик продължаваше да изненадва своя съперник в третия сет с разнообразен тенис и невероятни рефлекси в близост до мрежата. Плоските удари на нидерландеца често намираха линиите и го поставиха в позиция да мисли за крайната победа, след като той осъществи брейк за преднина от 3:2. Световният номер три не се предаде и веднага изравни геймовете, но и този път не можа да запази постоянството в играта си и загуби отново подаването си при 4:4, а сензацията беше факт само броени минути по-късно!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сензацията на сезона: 74-ият шокира Алкарас и го лиши от мечтата за трети пореден Шлем Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | ботик ван де зандсхулп | карлос алкарас | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook