Сензацията на сезона: Женг прекъсна рекордната серия от 24 загуби и повали световната №8!

от в 08:59 на 27.09.2024
Елеонора Александрова

До тази седмица Шуай Жанг се намираше в кошмарната серия от 24 поредни мача без победа, което беше абсолютен антирекорд в историята на WTA. Именно на родна земя, китайката, която в момента е под номер 595 в световната ранглиста, съумя да се върна на победния път с триумф над Маккартни Кеслър след два тайбрека и така се класира за втория кръг на WTA 1000 състезанието в Пекин.

Изглежда този успех и е донесъл необходимото самочувствие на 35-годишната ветеранка, тъй като днес тя записа една от най-големите победи в кариерата си, а именно над представителката на топ 10 и полуфиналистка на US Оупън - Ема Наваро.

 Бившата номер 22 показа, че все още може да играе топ тенис и се е нуждаела от само един спечелен мач, за да се отпуши победи американката с убедителното 6:4 6:2 за 1 час и 16 минути игрово време. В следващия кръг тя ще се изправи срещу Грийт Минен.

Срещата започна по план за световната номер 8, която реализира ранен пробив. Фаворитката обаче започваше да допуска все повече неточности с напредването на времето, а това бе добре дошло за Жанг, която съумя да спечели четири поредни гейма и така да обърне нещата до 4:2 в своя полза.

Въпреки трудната ситуация, в която по-високоранкираната тенисистка се намираше, Наваро изравни геймовете, но отново изгуби бързо набраната инерция в играта си и заслужено настоящата номер 595 отново пое инициативата, печелейки финалните два гейма, за да поведе в сетовете.

Първата половина на втората част ни предложи значително по-стабилна сервис игра от двете тенисистки. Първата възможност за пробив дойде при 2:2 и то в полза на американката, ала трите ѝ брейкбола бяха отразени, а този момент се оказа ключов за развитието на мача, тъй като тя не съумя да спечели нито гейм повече и по този начин Жанг продължава своята приказка в Пекин, осъществяваки най-голямата сензация през сезона в женския тенис.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сензацията на сезона: Женг прекъсна рекордната серия от 24 загуби и повали световната №8! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | ема наваро | любопитно | Обзори | пекин | шуай жанг

Коментари





Следвайте ни в Facebook