Сензацията на турнира: Румънска квалификантка не даде нито сет на шампионката от Уимбълдън!

от в 20:43 на 28.08.2024
Елеонора Александрова

Барбора Крейчикова стана поредната представителка на женския тенис елит, която се сбогува с мечтата за титлата в Ню Йорк в ранен етап от турнира. Дотук турнира напуснаха редица шампионки от Шлема, сред които Ема Радукану, Йелена Остапенко, Слоун Стивънс и Бианка Андрееску, а Крейчикова се присъедини към тях.

Квалификантката от Румъния, Елена-Габриела Русе (световна номер 122), елиминира шампионката от тазгодишния Уимбълдън с краен резултат 6:4 7:5 за 1 час и 46 минути игрово време и ще се изправи срещу Паула Бадоса в битка за място във втората седмица на надпреварата.

Първите минути дадоха предпоставка за равностоен сблъсък, като и двете тенисистки печелеха своите подавания скоропостижно. По-нискоранкираната състезателка изненадваше фаворитката със смела игра и в резултат на това реализира пробив в шестия гейм на мача, а още в следващия сервис гейм на чехкинята, представителката на северната ни съседка имаше възможност не само да удвои аванса си, но и да спечели сета.

Нереализираните сетбол повлия негативно върху играта на Русе и това позволи на Крейчикова да изравни резултата в геймовете, ала световната номер 8 допусна серия от грешки при 5:4 в полза на аутсайдерката и румънката се сдоби с нови 3 сетбола, като този път се възползва от шанса си.

Световната номер 8 изглеждаше далеч по-концентрирана на корта във втората част. Това позволи на двукратната "мейджър" да изгради постепенно лек превес спрямо аутсайдерката и заслужено Крейчикова поведе с пробив в седмия гейм.

След този момент обаче последва сериозен спад в играта на представителката на топ 10, а Русе веднага се възползва от удобния момент, печелейки 3 от следващите 4 гейма, с което румънката съумя да запише своята втора победа над топ 10 тенисистка така ще дебютира  третия кръг на надпревара от Шлема.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сензацията на турнира: Румънска квалификантка не даде нито сет на шампионката от Уимбълдън! Елеонора Александрова
Теми:  
us open | wta | барбора крейчикова | елена габриела русе | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook