Сензацията на турнира: Сръбска квалификантка се върна от 0:6 и сътвори нов магичен обрат в Париж

от в 15:29 на 31.05.2024
Елеонора Александрова

Квалификантката Олга Даниловеч продължава да се радва на най-силната си тенис седмица някога. След като вчера първата ракета на Сърбия при дамите сънотвори обрат от 6:7 3:5 на едно от топ имената на сезона, в лицето на Даниел Колинс, то днес тя "взе скалпа" на още едно елитно име, а именно на това на бившата представителка на топ 20, Дона Векич, с резултат 0:6 7:5 7:6(8) и така тя намери място в топ 16 в Ролан Гарос, а в следващия кръг би могла да срещне още една представителка на топ 10 - Маркета Вондрушова, стига чехкинята да победи местната представителка Кло Паке.

Срещата не започна по желания начин за световната номер 125, която играше много плахо, за сметка на хърватката, която атакуваше опонентката си при всяка възможност. Двукратната "мейджър" четвъртфиналистка превъзхождаше сръбкинята във всеки един аспект и без да даде шанс на по-ниско ранкираната тенисистка да спечели гейм, "върза геврек" за по-малко от 30 минути игра.

Във втория сет обаче Данилович показа характер. Със значително по-стабилна игра от начален удар и в самите разигравания, квалификантката бе напълно равностойна на по-високо ранкираната тенисистка. В края на частта обаче представителката на западната ни съседка засили темпото си на игра, като още при 6:5 разполагаше със сетбол. Макар и  с късен пробив достигна до изравняване на резултата в сетовете.

Третата част се превърна в истински трилър, тъй като Данилович на пъти наваксваше пробив изоставане, за да вкара мача в решителен супер тайбрек до 10 точки. Дългият гейм започна по най-добрия начин за Векич, която доминираше, печелейки шест от първите осем точки. Хърватката обаче постепенно започваше да играе все по-нервно, което позволи на световната номер 125 да се завърне в играта. Следваха моменти, в които двете тенисистки бяха равностойни една на друга, ала след 8:8 Данилович изцяло пое контрола и с 10:8 в тайбрека продължава своята приказка в Париж!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията на турнира: Сръбска квалификантка се върна от 0:6 и сътвори нов магичен обрат в Париж Елеонора Александрова
Теми:  
wta | дона векич | Обзори | олга данилович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook