Сензацията от миналия сезон е следващият опонент на Григор Димитров в Куинс!

от в 17:16 на 14.06.2022
Мартин Петков

Григор Димитров откри сезона си на трева през вчерашния ден, като записа отличен успех на старта в Куинс, където е шампион от вече далечната 2014-а година, срещу световния номер 11 и местен любимец Камерън Нори. Първата ни ракета изигра един от най-силните си двубои дотук през годината, като началният му удар функционираше на завидно високо ниво, а в разиграванията бившият номер три впечатли с доброто си придвижване и главозамайващия брой уинъри, които реализира, за да отстрани впоследствие финалиста от надпреварата, срещу когото нямаше победа към този момент в кариерата си.

Следващото препятствие за родния ни представител на турнира в английската столица е сензацията на миналия сезон Ботик ван де Зандсхулп, който остави доста въпросителни с представянето си през днешния ден и допусна значителен брой неточности, но в крайна сметка след близо три игрови часа съумя да пречупи съпротивата на домакинския представител и квалификант Пол Джъб в три части със 7:6(5) 4:6 6:1.

Нидерландецът своебразно се появи на АТР сцената във втората половина от миналата година, когато достигна четвъртфиналите на US Open, бъдейки още извън първите 100 на света, и впоследствие се превърна в единствения тенисист, който е взел сет на бъдещия шампион Даниил Медведев. Още при първия си турнир за годината - на АТР 250 надпреварата в Мелбърн, световният номер 29 премери сили с Гришо, но след сериозна драма и два отразени мачбола нашето момче го надви в три сета.

Ван де Зандсхулп изпрати с добри емоции клей надпреварите, като дори в Мюнхен достигна първия си финал на АТР ниво, но в мача за титлата му се наложи да се откаже поради здравословни проблеми. Нидерландецът през миналата седмица взе участие на домашния си турнир в Хертогенбош, където биваше определян за фаворит в първия си мач срещу Емил Руусовори, но се представи на доста ниско равнище и напусна надпреварата след само един изигран двубой.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията от миналия сезон е следващият опонент на Григор Димитров в Куинс! Мартин Петков
Теми:  
atp | бг тенис | ботик ван де зандсхулп | григор | григор димитров | димитров | куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook