Сензацията Циципас победи и Андерсън и е на финал в Торонто (видео)

от в 01:44 на 12.08.2018
Калоян Пламенов

Приятната изненaда от силния "Мастърс" турнир в Торонто Стефанос Циципас взе още един сериозен скалп в надпреварата, след като победи в първия 1/2-финал от надпреварата Кевин Андерсън след 6:7(4), 6:4, 7:6(7). 

Двамата играха общо 2 часа и 51 минути, а гръцкият тенисист показа страхотен характер на корта и пречупи южноафриканския гигант и то след обрат. Това е негов първи финал от турнири на такова ниво.

Освен това бе и четвърта победа над тенисист от топ 10 през седмицата за младия тенисист, след като той се справи с Доминик Тийм, Новак Джокович и Александър Зверев в турнира до момента. С този свой успех той влезе и в историята като най-младият тенисист, който побеждава четирима играчи от първите 10 в рамките на един турнир. 

В спор за финала той ще срещне Рафаел Надал или руснака Карен Хачанов, които ще премерят сили в другия 1/2-финален мач. 

В първия сет пробиви нямаше и се стигна до тайбрек в който Циципас взе ранен аванс от минипробив и имаше преднина от 4:3 точки, но при двата си сервиса допусна два минипробива на сметката си и в крайна сметка загуби. 

Вторият сет пък се реши след един единствен пробив в третия гейм, а в третия сет пробиви нямаше и отново всичко се реши след тайбрек в който гръцкият състезател спаси мачбол и спечели след 9:7 точки. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове





Оцени тази статия:
Сензацията Циципас победи и Андерсън и е на финал в Торонто (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
кевин андерсън | стефанос циципас | тенис турнир в торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook