Сензацията Циципас вече е на полуфинал в Мелбърн (видео)

от в 07:11 на 22.01.2019
Калоян Пламенов

Стефанос Циципас постигна най-големия успех в своята кариера, след като за пръв път се класира за 1/2-финалите на мейджър турнир. Той победи Роберто Баутиста-Агут след 7:5, 4:6, 6:4, 7:6(2) и така е на крачка от финала на Откритото първенство на Австралия.

Младият грък се справи с опитния испанец за 3 часа и 19 минути игра, а това бе първи мач между двамата в тура. Така приказката на екзекутора на Федерер в Мелбърн продължава с пълна сила и в спор за място на финала той ще срещне Рафаел Надал или Франсис Тиафо.

Първият сет започна перфектно за Баутиста-Агут и той проби в първия гейм, но в осмия Циципас успя да върне пробива и съответно напрежението в самия сет. С пробив в дванадесетия гейм гръцкият тенисист спечели сета на откриването.

Все пак обаче във втория сет испанецът взе своето след пробив в третия гейм, който успя да задържи до самия край на частта. Битката на корта бе доста оспорвана и в третия сет испанският тенисист проби в петия гейм и се очакваше, че и този път ще си вземе сета.

Циципас обаче върна пробива в осмия гейм и в десетия проби отново, за да прати мача в четвърти сет, който завърши без пробиви и се реши след тайбрек. В самия тайбрек младият грък, който ще играе и на турнира в София, спечели след 7:2 точки. 

"Още не мога да повярвам какво направих. Всичко това е просто невероятно. Силно се надявам, че ще продължавам да задържам нивото си в Мелбърн. Какво да очаквам от следващия мач? Надал е в ролята на фаворит, но Тиафо изобщо не е за подценяване. Борбен тенисист е, така че не е изключено и той да достигне до успеха", обяви Циципас след мача.

"Искам да благодаря на всички, които ме подкрепят и специално на моето семейство. Преди нямахме възможност да пътуваме толкова често заедно по турнири и да прекарваме повече време, но сега я има тази възможност и се надявам това нещо да продължи и за в бъдеще".

"Когато моето семейство е до мен се чувствам доста по-комфортно и определено тяхната подкрепа ми помага. Моята малка сестра е нашият талисман, но физиотерапевтът ми, баща ми, майка ми, моят агент и специално Патрик Мураготлу, който добре познавате, са в основата на моето добро представяне". 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сензацията Циципас вече е на полуфинал в Мелбърн (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
григор димитров - роберто баутиста агут | открито първенство на австралия | стефанос циципас | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook