Сензацията Вондрушова вече е на полуфинал на "Ролан Гарос"

от в 22:15 на 04.06.2019
Калоян Пламенов

19-годишната чехиня Маркета Вондрушова продължава със сензационното си представяне на "Ролан Гарос" и вече е на 1/2-финал в турнира, след като се справи с Петра Мартич от Хърватия, след 7:6(1), 7:5.

По този начин тя продължава да пише история в турнира, след като за първи път се класира за тази фаза на надпреварата. Намиращата се на 38-ото място в световната ранглиста тенисистка впечатлява изключително много в турнира и в петте си мача до момента няма загубен сет.

В първия сет тя проби в петия гейм, но Мартич върна моментално пробива. Хърватката проби за 5:3 и сервираше за сета, но Вондрушова успя да върне веднага пробива. В последния дванадесети гейм Маркета спаси на свой сервис три сетбола и докара частта до тайбрек. В него бе повече от убедителна и даде само точка на своята опонентка.

Във втория сет тя проби във втория гейм и след това затвърди пробива, за да увеличи аванса си на 3:0 в геймовете и да се доближи още повече до крайния успех. В петия гейм обаче хърватката върна пробива. В шестия гейм Вондрушова проби отново. В деветия гейм обаче нейната опонентка отново върна пробива. В крайна сметка всичко се реши след пробив в последния дванадесети гейм.

В спор за място на финала тя ще се изправи срещу Джоана Конта, която също за първи път в своята кариера е на тази фаза в турнира. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията Вондрушова вече е на полуфинал на "Ролан Гарос" Калоян Пламенов
Теми:  
маркета вондрушова | открито първенство на франция | петра мартич | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook