Сензациите продължават: Американка шокира Кербер

от в 15:09 на 22.01.2017
Георги Христов

Непоставената американка Коко Вандевеге поднесе поредната голяма изненада на Откритото първенство на Австралия. Тя победи световната №1 Ангелик Кербер след 6:2, 6:3 и достигна четвъртфиналите в надпреварата. Всичко това значи, че Серина Уилямс би могла да се завърне на първото място в ранглистата при титла в Мелбърн.

Така в един и същи ден от надпреварата си тръгнаха и двамата лидери в ранглистите. Анди Мъри претърпя не по-малко изненадващо поражение от непоставения Миша Зверев.

Крайно любопитно е, че Вандевеге има пет победи от шест мача срещу състезателки от топ 10 в последните 12 месеца, а преди това в кариерата си е с баланс 4-17. Кербер от своя страна е загубила седем от последните си 12 мача срещу състезателки от топ 50.

Сега Вандевеге ще спори с Гарбине Мугуруса за място в полуфиналите. В другия четвъртфинал в горната половина от схемата ще видим сблъсък между опитните Винъс Уилямс и Анастасия Павлюченкова.

Особено интересно е, че откакто оглави световната ранглиста Ангелик Кербер е участвала в седем турнира и няма нито една титла. Германката е и действаща шампионка в първия за годината турнир от Големия шлем.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сензациите продължават: Американка шокира Кербер Георги Христов
Теми:  
australian open | ангелик кербер | коко вандевеге

Коментари





Следвайте ни в Facebook