Сензациите продължават: Носителят на трофея и вторият поставен са аут в Майорка

от в 14:08 на 26.06.2024
Елеонора Александрова

Изненадите в турнирите на трева преди Уимбълдън продължават с пълна сила. След като в понеделник миналогодишният шампион от Ийстбърн, Франсиско Серундоло и представителката на топ 10, Мария Сакари, отпаднаха още в самото начало на надпреварите, в които те взеха участие (Ийстбърн и Бад Хомбург), вчера Кристофър Юбенкс и Уго Юмбер също неочаквано загубиха техните откриващи двубои в Майорка.

Турнирът в испанския град заема специално място в кариерата на Юбенкс, тъй като именно през 2023-ра  година той спечели първата си и единствена титла на ниво ATP и постави началото на големия му пробив в Тура. Вчера обаче американецът бе бледа сянка на миналогодишната си версия и отстъпи на Якуб Меншик с 3:6 6:3 1:6 още в първия кръг. Така световният номер 42 ще загуби цели 20 позиции и от следващата седмица ще е 62-ри в световната ранглиста, а той ще трябва да разчита на силно представяне в Уимбълдън, за да не напусне топ 100, тъй като е действащ четвъртфиналист на Шампионата.

Един от големите фаворити на надпреварата в испанския град и втори поставен в схемата, Уго Юмбер, също се сбогува с мечтата си за първа титла на трева от 2021-ва година насам. Първата ракета на Франция допусна обрат от Роберто Баутиста-Агут с резултат 6:3 3:6 4:6, а макар и при 5:4 в последния сет, световният номер 16 да бе съумял да спаси четири мачбола, то това не бе достатъчно за по-високо ранкирания тенисист да победи испанския ветеран, който е бивш финалист в надпреварата и не се поколеба да огорчи 2-кратния шампион през сезона.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сензациите продължават: Носителят на трофея и вторият поставен са аут в Майорка Елеонора Александрова
Теми:  
кристофър юбенкс | майорка | уго юмбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook