Сензационен завършек в Пекин: Дел Потро се срина, Басилашвили взе трофея

от в 16:14 на 07.10.2018
Калоян Пламенов

Финалът на турнира в Пекин завърши по сензационен начин, след като абсолютният аутсайдер в спора за трофея Николоз Басилашвили успя да победи четвъртата ракета на световния тенис Хуан Мартин Дел Потро след 6:4, 6:4 и по този начин завоюва трофея.

Това е негов втори трофей в кариерата, след като той триумфира по-рано през сезона на турнира в Хамбург и със спечелената титла ще регистрира рекордно класиране в световната ранглиста от утре, като ще дръпне с над 10 позиции от сегашното 34-о място, което заема към момента.

Грузинецът показа страхотен характер по време на самата среща и записа първи успех над аржентинеца от общо двата мача, които двамата са изиграли помежду си.

В първия сет всичко се реши след един единствен пробив, който падна в третия гейм, а във втория сет Нико проби в деветия гейм, след като преди това му се наложи да спасява три точки за пробив. 

Геймът за спечелването на мача, който бе и най-важен, бе доста труден за грузинеца и той спаси още две точки за пробив и така запази аванса си и взе крайния успех. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензационен завършек в Пекин: Дел Потро се срина, Басилашвили взе трофея Калоян Пламенов
Теми:  
николоз басилашвили | тенис турнир в пекин | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook