Сензационно развитие в Маракеш: Двама играчи извън топ 80 ще си оспорват трофея

от в 19:55 на 08.04.2023
Калоян Соколов

Настоящата седмица безспорно е най-добрата в кариерата на Александър Мюлер. Световният номер 124 отстрани на четвъртфиналите топ поставения Лоренцо Музети, за да се класира за своя първи полуфинал на ниво ATP, а днес направи още една крачка по-напред в турнира, след като сломи съпротивата на Павел Котов и се класира за финалния сблъсък - 7:6(3) 7:5. За Котов това също беше дебют в тази фаза на състезание от подобна категория, а двамата тенисисти по никакъв начин не показаха притеснение в най-значимия двубой досега в техните кариери, ала в крайна сметка 26-годишният французин показа по-здрави нерви в решителните моменти и се поздрави с успеха.

Началните минути преминаха под доминацията на сервиращите и резултатът вървеше гейма за гейм до 4:4. Тогава Мюлер промени позицията си на ретур и се опита да посреща по-навътре в корта, което се оказа отличен ход и той получи възможност да подава за спечелването на сета. Тогава обаче ръката на по-нискоранкирания играч трепна и той допусна две двойни грешки, а руснакът се възползва от ситуацията и закономерно се стигна до тайбрек. Там смяната на полетата дойде при 3:3, ала оттам насетне французинът пое нещата в свои ръце и сложи точка на спорта в частта, печелейки четири последователни точки.

Световният номер 113 изглеждаше преобразен за начало на втория сет и веднага съумя да се откъсне напред с пробив, само че преднината му не просъществува дълго, защото последва моментален рибрейк. Котов обаче изглеждаше твърдо решен да се възползва от сериозния подем в действията си, влизайки в серия от впечатляващи отигравания, която му позволи да поведе с 5:3 гейма. Точно когато изглеждаше, че със сигурност ще станем свидетели на пълен паритет в резултата, то Мюлер заигра най-добрия си тенис от началото на срещата и сложи точка на спора, след като спечели четири поредни гейма.

Негов съперник във финала пък ще бъде Роберто Карбайес Баена, който постигна изненадващ триумф над втория поставен Даниел Еванс - 2:6 6:4 6:2. Испанецът реализира втория си обрат в хода на седмицата и ще може да завоюва втората си ATP титлата в своята кариера през утрешния ден, като първата датира от 2018-та година, когато надиграва Алберт Рамос-Винолас в спора за трофея на турнира в Кито.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензационно развитие в Маракеш: Двама играчи извън топ 80 ще си оспорват трофея Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър мюлер | даниел еванс | маракеш | Обзори | павел котов | роберто карбайес баена

Коментари





Следвайте ни в Facebook