Сеп Блатер за скандалите с данъчни измами: Федерер е неприкосновен

от в 17:42 на 22.06.2017
Георги Христов

Бившият президент на международната футболна федерация (ФИФА) Сеп Блатер коментира последните скандални случаи с футболни звезди, които са преследвани за данъчни нарушения.

В тази връзка той определи своя сънародник Роджър Федерер като "неприкосновен" и по негов адрес никога не е имало дори сянка на съмнение.

В момента текат разследвания спрямо звездите на Барселона Лионел Меси и Неймар, а подобни съмнения тегнат и спрямо звездата на Арсенал Алексис Санчес. Родителите и на Неймар са с обвинения.

Също така неотдавна Кристиано Роналдо бе обвинен, че е укрил близо 15 милиона евро между 2011 и 2014, а също и при престоя си в Манчестър Юнайтед. Мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо пък е в обсега на испанските власти, които търсят от него 3,3 милиона данъци.

81-годишният Блатер, който е замесен в няколко корупционни скандала, коментира ситуацията пред швейцарска телевизия. "Защо те атакуват само футболния свят? Никой не казва и дума за един от най-добре платените спортисти - Федерер.

"Той е неприкосновен. Сигурен съм, че е недосегаем просто, защото прави всичко по коректен начин. Бейзболните звезди и тези в НБА също не са атакувани," заяви Блатер.

От своя страна Федерер наскоро сe сдоби нов дом край Волерау за 6,5 милиона долара.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сеп Блатер за скандалите с данъчни измами: Федерер е неприкосновен Георги Христов
Теми:  
роджър федерер | сеп блатер | скандали | футбол

Коментари





Следвайте ни в Facebook