Серията на Бенчич продължава, Азаренка също се класира напред

от в 11:03 на 18.08.2021
Георги Евстатиев

Белинда Бенчич отново доказа, че се намира в невероятна форма. В първия кръг в Синсинати швейцарката сломи съпротивата на Маркета Вондрушова в два сета - 6:3 7:5. Това е седма поредна победа за Бенчич, която преди това завоюва два  златни медала от Олимпийските игри в Токио. Двете се срещнаха преди две седмици точно на финала в японската столица, когато швейцарката отново излезе победител, макар и в три сета.

Бенчич започна по отличен начин откриващия сет и набързо поведе с 3:0. С отличното си представяне на собствен сервис не позволи на съперничката си да направи нещо значимо и затвори частта за 37 минути.

Вторият сет бе далеч по-равностоен и в първите два гейма станахме свидетели на два пробива. След това двете започнаха да играят по-уверено на начален удар и лесно взимаха сервис геймовете си. При 5:5 обаче Бенчич показа страхотна игра на посрещане и направи решителен пробив. В следващия гейм световната №11 нямаше никакви проблеми и затвори мача в своя полза. Така във втория кръг швейцарката си осигури сблъсък с американката Шелби Роджърс.

Още една от фаворитките продължава напред. Виктория Азаренка не остави шансове на Людмила Самсонова, печелейки с 6:2 6:3. По този начин бившата №1 взе реванш за загубата от същата съперничка по-рано през сезона. 

В хода на мача Азаренка показа познатата агресивна игра, с която е постигала редица успехи. Първият пробив в срещата дойде в четвъртия гейм в полза на Виктория за 3:1. Самсонова обаче върна жеста с моментален рибрейк. Това сякаш мотивира Азаренка, която не даде повече геймове на съперничката  и затвори частта в своя полза.

Във втория сет представителката на Беларус беше пълна господарка на корта и поведе с 5:0. Последва леко отпускане и Самсонова успя да върне един от пробивите, намалявайки до 3:5. Това не притесни особено Азаренка, която беше убедителна в своя сервис гейм и си подсигури крайната победа. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията на Бенчич продължава, Азаренка също се класира напред Георги Евстатиев
Теми:  
белинда бенчич | виктория азаренка

Коментари





Следвайте ни в Facebook