Серията на Серундоло продължава: Световният номер 8 също не можа да го спре

от в 15:33 на 21.07.2022
Калоян Соколов

Франсиско Серундоло е един от най-прогресиращите играчи през настоящия сезон. Аржентинецът беше извън топ 100 в началото на 2022-ра, но непрекънато подобрява резултатите си и през миналата седмица стигна до своята дебютна ATP титла, надигравайки сънародника си Себастиан Баез в сблъсъка за трофея в Бощад. Серундоло обаче нямаше никакво намерение да почива и веднага се запъти към Хамбург, за да вземе участие в надпреварата от категория ATP 500 и днес постигна впечатляваща победа над световния номер осем - Андрей Рубльов. Франсиско стартира срещата на бавни обороти, ала постепенно обърна нещата изцяло в своя полза и се наложи с крайното 6:4 6:2, като по този начин си осигури сблъсък с Аслан Карацев в четвъртфиналите на надпреварата.

Срещата започна с огромно надмощие на Рубльов, който налагаше изключително високо темпо на игра и на бърза ръка се откъсна напред с 3:0 гейма. Руснакът не губеше почти никакви точки в този отрязък от мача, докато неговият съперник показваше признаци на умора от множеството изиграни мачове през последните дни и изглеждаше, че ще станем свидетели на скоропостижна развръза в полза на фаворита. Вторият поставен продължи да доминира изцяло и получи възможност да реализира още един брейк, но изведнъж Серундоло започна да намира ударите си и успя да намали изоставеното си до 2:3. Световният номер 6 веднага съумя да си върне пробива предимство, ала отново загуби преднината си и за пръв път имахме равенство при 4:4.

Тогава последва маратонски гейм, в който Рубльов имаше множество шансове да спечели подаването си, само че не се възползва от тях и Серундоло вече беше в позиция да сервира за спечелването на сета. Тогава руснакът си позволи да докосне крака на главния съдия в знак на яростта си и веднага получи наказателна точка, а скоро откриващата част беше в сметката на шампиона от Бощад.

Непоставеният тенисист ставаше все по-уверен и вече имено той определяше хода на разиграванията и правеше далеч повече завършващи удари от своя съперник. Серундоло беше в състояние да изостри темпото от всяка една позиция, докато нервите изцяло бяха завладяли руснака, който пропиля предина от 40:0 на собствен начален удар и 30-ият в ранглистата изглеждаше много близо до победата. Бившият победител в турнира влезе в изцяло саморазрушителен режим, което позволи на аржентинеца да поведе с 5:1 и закономерно по-нискоранкираният състезател се поздрави с втория си успех над представител на топ 10 в кариерата, след като през миналата седмица надви и Каспър Рууд.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Серията на Серундоло продължава: Световният номер 8 също не можа да го спре Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | франсиско серундоло | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook