Серията приключи: Руне напомни за класата си и спря Беретини по пътя към трета поредна титла

от в 21:29 на 14.08.2024
Елеонора Александрова

Холгер Руне започна успешно участието си на Мастърса в Синсинати, записвайки своята първа победа изобщо при участията си в Охайо.. Очакванията за висококачествен сблъсък между него и Матео Беретини бяха оправдани, а победата на датчанина с 2:6 6:1 6:4 за 1 час и 48 минути игрово време е още по-впечатляваща с оглед факта, че именно той прекъсна поредицата на италианеца от 10 победи и 2 последователно спечелени титли (Гщаад и Кицбюел) - най-дългата активна серия в ATP тура.

Макар и скандинавецът да изглеждаше пределно мотивиран, то бившият номер 6 бе този, който стоеше по-добре на корта в началните минути. Беретини използваше всяка една възможност да се измести на любимия си форхенд и реализира пробив още в първия сервис гейм на съперника си.

Руне стабилизира сервиса си и това му позволяваше да печели лесно подаванията си в следващите минути, но в седмия гейм отново младият тенисист допусна сериозно количество грешки, което позволи на Беретини да удвои аванса си и да спечели първия сет с убедителното 6:2.

Датчанинът сериозно повиши нивото си на игра, докато бившият "мейджър" финалист вече далеч не беше толкова клиничен при опитите си за завършващи удари и това позволи на Руне да реализира пробив още във втория гейм. Този момент се оказа важен за развитието на мача, понеже след това скандинавецът изцяло превъзхождаше по-опитния си опонент и загуби едва един гейм през цялата втора част, за да изравни резултата в сетовете.

Тенденцията не се промени и в началото на финалния сет Руне вече играеше много по-агресивна от Беретини, който от своя страна показваше понижени нива на енергия. Това позволи на 15-тия поставен да отмъкне два пъти подред могъщия сервис на опонента си и наглед да убие интригата в двубоя.

Въпреки неприятното за италианеца развитие, световният номер 40 не бе готов да отстъпи на опонента си. Играта на Беретини придоби по-добър вид и в резултат на това той съумя да намали изоставането си на един пробив.

Скандинавецът обаче не бе готов да пропусне възможността да запише своята втора поредна победа над бившия представител на топ 10 и запазвайки преднината си от един пробив до самия край, започна успешно участието си в Синсинати!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Серията приключи: Руне напомни за класата си и спря Беретини по пътя към трета поредна титла Елеонора Александрова
Теми:  
atp | матео беретини | Обзори | синсинати | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook