Серията приключи: Шампионът от Индиън Уелс беше повален от Кецманович!

от в 06:25 на 30.03.2022
Калоян Соколов

Тейлър Фриц се намира във формата на живота си и напълно закономерно стигна до титлата в Индиън Уелс, като във финала прекъсна серията от 20 поредни победи на Рафаел Надал. Американецът продължи да играе на много високо ниво и в Маями, където с лекота се класира за четвъртия кръг и изглеждаше, че не е невъзможно той да постигне т.нар "слънчев дубъл", а именно спечелването на трофеите от двата дебютни Мастърса през сезона.

Серията на световния номер 13 обаче тази нощ намери своя край, след като Миомир Кецманович изнесе поредния си феноменален мач от началото на 2022-ра и взе реванш от местния любимец за загубата, която му нанесе в Калифорния - 3:6 6:1 6:4. Победата на сърбина пък му гарантира сблъсък за влизане във финалната четворка срещу Калос Алкарас, а до момента двамата никога не са се срещали помежду си.

Срещата започна със сериозно надмощие от страна на сервиращите, които с лекота задържаха подаванията си и ставахме свидетели на агресивна игра от двете страни на мрежата. Състезателите се опитваха сами да си спечелват разиграванията, разграничавайки се от възможността да чакат чужди грешки. Първите колебания се проявиха при балканеца, който предаде сервиса си в осмия гейм и Фриц взе преднина в сетовете.

11-ият поставен можеше да установи траен контрол над събитията на корта, но не съумя да пробие в началото на втората част. Това даде начало на поредица цели пет поредни гейма в актива на непоставения тенисист и съвсем скоро имахме паритет в общия резултат. 

Решителният сет стартира с маратонски сервис гейм за американеца, чиято развръзка беше в негова полза и наглед той трябваше да се сдобие с психологическо предимство, само че многото мачове дадоха негативно отражение върху кондиционното състояние на американеца и за Кецманович не представляваше проблем да изкове един от най-ценните си обрати в своята млада кариера.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Серията приключи: Шампионът от Индиън Уелс беше повален от Кецманович! Калоян Соколов
Теми:  
atp | маями | миомир кецманович | Обзори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook