Серията продължава: Андреев надви участник в 3-ия кръг на РГ и ще се завърне в топ 200!

от в 19:59 на 03.09.2024
Елеонора Александрова

Адриан Андреев продължава да демонстрира отличната си форма. Миналата седмица втората ни ракета при мъжете спечели най-голямата си титла - Чалънджъра в Порто, а днес той увеличи победната си серия на 6 поредни мача и стартира успешно на Чаланджъра в Генуа, побеждавайки бившия представител на топ 150 и участник в третия кръг на Ролан Гарос, Генаро Алберто Оливиери с резултат 7:5 3:6 6:2 за 2 часа и 44 минути, като в следващия кръг ще се изправи срещу световния номер 316 Джовани Фонио.

Срещата започна равностойно, като и двамата тенисисти имаха своите възможности да поведат в резултата, но пробивите липсваха  до 10-ия гейм. Тогава представителят на Аржентина дори имаше сетбол при 5:4, но Андреев не трепна и съумя да обърне сета в своя полза, печелейки следващите три гейма.

Във втората част геймовете вървяха значително по-бързо, но все пак Оливиери имаше лек игрови превес спрямо носителя на трофея в Порто. Настоящият номер 411 се възползва от колебанията в играта на Ади и реализира пробив на нула в осмия гейм, след което скоропостижно изравни общия резултат в мача.

Финалната част също се развиваше равностойно до 2:2, когато южноамериканецът поведе с 0:30 на ретур, само че българинът оттам насетне изцяло неутрализира играта на съперника си и без да загуби нито гейм повече, затвърди успеха си над бившия номер 131, a тази победа ще помогне на нашия сънародник да се завърне в топ 200 на света.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Серията продължава: Андреев надви участник в 3-ия кръг на РГ и ще се завърне в топ 200! Елеонора Александрова
Теми:  
адриан андреев | бг тенис | генуа | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook