Серията продължава! Дебютната победа за Андреев в основна схема на ATP е факт!

от в 12:10 на 08.01.2021
Калоян Соколов

Адриан Андреев със сигурност ще запомни седмицата си в Анталия, след като за пръв път в кариерата си премина квалификации на ATP надпревара, а днес записа и дебютен успех в основна схема на това ниво. Българинът надви местния представител Марсел Илхан с 6:4 6:3 и по този начин се класира за втория кръг, където го очаква един измежду Алекс Де Минор и Малек Джазири, а днешният триумф ще изведе българинът до топ 450 на световната ранглиста, което ще бъде скок за него с над 100 позиции.

Срещата започна с предимство за Ади, който имаше ранна възможност да пробие, но турският тенисист я отрази и постепенно изравни силите на корта. Двубоят изобилстваше от продължителни размени, като Илхан често излизаше на мрежата, но често биваше разминаван от родния ни представител, който съумя да реализира решителен брейк в седмия гейм и оттам насетне нямаше проблеми да затвори откриващата част.

Във втория сет отново Андреев стоеше по-добре на корта и използваше отлично късите топки, привиквайки съперника си на мрежата, където той се чувстваше напълно безпомощен. Това съотношение на силите доведе до ранен пробив в полза на 20-годишния състезател, само че той бе незабавно върнат. Адриан обаче продължи да настоява в геймовете на ретур и отново взе подаването на своя опонент в седмия гейм, като оттам насетне за българина не представляваше никакъв проблем да доведе срещата до успешна за него развръзка.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията продължава! Дебютната победа за Андреев в основна схема на ATP е факт! Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан андреев | анталия | бг тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook