Серията продължава: Джари сломи световния №75 за осма поредна победа и е 1/8-финалист в Париж!

от в 17:05 на 03.06.2023
Мартин Петков

Николас Джари просто не може да бъде спрян в последните два турнира и след като триумфира с титлата в Женева, то чилиецът вече може да се похвали с класиране за втората седмица на Ролан Гарос. Световният номер 35 през днешния ден повали втори пореден американец на пътя си в лицето на Маркос Гирон и макар да пропусна шанса си да запише победа в последователни сетове, то двуметровият клей специалист не се поколеба, за да затвори срещата в четири части - 6:2 6:3 6:7(7) 6:3. С успеха си шампионът от Женева си гарантира среща на осминафиналната фаза в Париж, което е най-доброто му класиране на Голям шлем изобщо в кариерата досега, с актуалния финалист в надпреварата Каспър Рууд, именно когото детронира на състезанието в швейцарския град по пътя към триумфа си.

Началото на двубоя загатна за това, което можем да очакваме, и американецът повече залагаше на устойчивостта си в дългите разигравания, докато гигантът се осланяше на мощта в ударите си. На първо време никой не съумяваше да вземе връх над другия, като равновесието помежду им се изразяваше във всички аспекти, ала постепенно с течение на времето Джари пречупи защитата на световния номер 75 чрез своите впечатляващи уинъри от форхенд в близост до основната линия, като навлезе в ритъм и спечели четири поредни гейма, за да се поздрави с успеха в откриващия сет.

Във втората част вече беше ясно, че латиносът ще е тенисистът, който да задава темпото в разиграванията, като пасивността от страна на Гирон позволяваше на съперника му да реализира печеливши отигравания. Именно атакуващият стил и грубата сила бяха основополагащи за доминацията на чилиеца, който дочака възможността си в средата на сета да осъществи ключов пробив на нула, като оттам насетне засвидетелства класата на началния си удар, за да удвои необезпокоявано преднината си в общия резултат на срещата.

Третата част безспорно беше най-оспорваната от всичките в хода на сблъсъка, след като по-нискоранкираният състезател съумя да заздрави подаването си и беше напълно равностоен по отношение на уинърите на шампиона от Женева, при което не видяхме нито един пробив и ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него водачеството често сменяше притежателя, за да бъдем отведени до момента, когато Джари поведе с 6:5 пункта и си осигури мачбол, ала Гирон не трепна под напрежение, печелейки четири от следващите пет точки, с което отмъкна сета и удължи престоя си на корта.

Стартът на четвъртата част пък ни предложи изключително открита игра на двамата непоставени тенисисти, които изцяло концентрираха своите действия върху представянето си в атака, където силните оръжия на световния номер 35 се оказаха по-многобройни и той излезе напред с 4:1 след скоростна размяна на пробиви. Впоследствие Джари не допусна нито за секунда колебание на собствен сервис и официализира победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията продължава: Джари сломи световния №75 за осма поредна победа и е 1/8-финалист в Париж! Мартин Петков
Теми:  
маркос гирон | Николас Джари | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook