Серията продължава: Гоф потрепери, но осъществи обрат и запази жива мечтата си на US Open

от в 05:05 на 29.08.2023
Мартин Петков

Кори Гоф трябваше да покаже огромна воля на старта при участието си на тазгодишния US Open, но с подкрепата на родната си публика зад своя гръб преодоля първото си изпитание и е във втория кръг на домашния си турнир от Големия шлем. 19-годишната американка, която по-рано през месеца триумфира в Синсинати с дебютната си WTA-1000 титла, срещна сериозна съпротива от квалификантката Лаура Зигемунд, но след 2 часа и 51 минути битка вдигна победоносно ръце във въздуха - 3:6 6:2 6:4. По този начин голямата надежда на домакините и световна номер 6 се класира за втория кръг в Ню Йорк, където ѝ предстои в сблъсък на следващата генерация да се изправи срещу 16-годишното дете чудо Мира Андреева.

Още в началото на двубоя ясно си пролича, че германката е готова да се надиграва с тийнейджърката в силовите размени от основната линия, като в ключовите мигове излизаше напред към мрежата, където комфортно завършваше атаките си. Именно спокойствието, с което световната номер 121 подхождаше в тези моменти, се оказа от фундаментално значение, след като тя изрази игровото си предимство и в цифров аспект, пробивайки на два пъти шестата поставена, за да триумфира в откриващия сет, обратно на всички очаквания за срещата.

Дебютният гейм за втората част, когато Зигемунд сервираше, пък се оказа преломният момент изобщо в хода на сблъсъка, след като по крайно драматичен начин в гейма, продължил немислимите 26 минути, Гоф пласира поредния си фамозен бекхенд уинър, с което оползотвори осмия си брейкбол и излезе напред в резултата. Случилото се пък единствено вдъхна още по-голяма доза мотивация на американката, която с публиката зад гърба си наложи своя ритъм в разиграванията и дублира аванса си в статуквото, подновявайки равенството в отделните сетове.

Решителната трета част стартира по мечтания за световната номер 6 начин, след като тя умело осуетяваше атаките на квалификантката и нанасяше печелившо отиграване от своя обратен удар, за да се сдобие с преднина от два пробива. Въпреки изоставането си в резултата, то Зигемунд не сведе глава и намери сили да осъществи рибрейк, като намали изоставането си до 1:3, ала вдъхновената местна любимка запази равнището си все така високо и проби отново. Получила възможност да сервира за победата при 5:2 в своя полза, Гоф направи три двойни грешки и се раздели частично с аванса си в двубоя, но запази самообладание и от втория опит подпечата шестата си поредна победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Серията продължава: Гоф потрепери, но осъществи обрат и запази жива мечтата си на US Open Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | кори гоф | лаура зигемунд

Коментари





Следвайте ни в Facebook