Серията продължава: Гоф върза "геврек" и разгроми шампионката от Уимбълдън за само час игра

от в 06:11 на 11.08.2023
Калоян Соколов

Коко Гоф се класира за четвъртфиналите в Монреал след разгромен успех над Маркета Вондроушова - 6:3 6:0. Американката трябваше да изпрати много разочароващ Уимбълдън, напускайки турнира още в първия кръг, но през миналата седмица се завърна по бляскав начин на корта и завоюва трофея във Вашингтон. Тази нощ пък световната номер седем показа, че е повече от способна да спечели втора поредна купа и осъществи същински разгром над последната "мейджър" носителка, а в следващия кръг ще премери сили със своята партньорка на двойки и трета поставена в състезанието - Джесика Пегула.

Срещата започна с моментален пробив в полза на тийнейджърката, но шампионката от Уимбълдън се окопити и изравни при 2:2. Гоф обаче категорично беше по-добрата тенисистка на корта и се възползваше от твърде меките сервиси на своята съперничка, като атакуваше директно с ретурите си и това я изведе до нов брейк, който този път тя запази до последно и така си осигури успеха в откриващия сет.

Втората част пък се превърна в същински рецитал от страна на младата американка, която просто не можеше да пропусне удар, докато Вондроушова не затрудняваше с абсолютно нищо опонентката си и закономерно серията на Гоф нарасна до седем поредни гейма, а срещата завърши за само 62 минути игра с изразителна победа на по-високоранкираната тенисистка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Серията продължава: Гоф върза "геврек" и разгроми шампионката от Уимбълдън за само час игра Калоян Соколов
Теми:  
wta | коко гоф | маркета вондроушова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook