Серията продължава: Хуркач надви финалиста от София в решителен тайбрек и остава пред Григор

от в 18:54 на 09.04.2024
Елеонора Александрова

Шампионът от Ещорил, Хуберт Хуркач, показа, че дебютната му титла на клей не е плод на случайността. В първия кръг той имаше нелеката задача да срещне финалиста от Sofia Open - Джак Дрейпър. Срещата между двамата предложи монжество обрати и интригата съществуваше до последно, като в крайна сметка световният номер 8 се наложи с 6:4 3:6 7:6(2) над младата надежда на световния тенис и ще срещне Роберто Баутиста-Агут в следващия кръг.

Първият сет започна ударно за фаворита в двубоя, като още при първото подаване на британеца, полякът съумя да реализира пробив. Британецът не се предаде и изравни при 4:4, но Хуркач веднага отреагира и затвори сета в своя полза с 2 поредни гейма.

Темпото на игра на представителя на топ 10 се понижи във втората част, като необичайно за него започнаха да се появяват множество грешки в сметката му. Геймовете бяха значително по-кратки от тези в първия, а Дрейпър се възползва от спада в действията на своя опонент, като реализира два пробива и така с резултат 6:3 изравни резултата в сетовете.

Третата част започна отлично за поляка, като подобно на първата, той поведе с пробив още в самото начало. Солидната преднина, която Хуркач си осигури бе запазена почти до края на сета, ала точно когато сервираше за мача, противникът му успя да отвърне с пробив. Впоследствие се стигна до тайбрек, в който бившият "мейджър" полуфиналист изцяло доминираше, губейки едва 2 точки и така той удължи серията си до 5 поредни победи, запазвайки аванса си спрямо Григор Димитров в ранглистата "на живо", в която първата ни ракета щеше да изпревари Хуркач, ако днес Дрейпър беше отстранил поляка.

<


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Серията продължава: Хуркач надви финалиста от София в решителен тайбрек и остава пред Григор Елеонора Александрова
Теми:  
atp | джак дрейпър | монте карло | обзор | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook