Серията продължава: Колинс с убедителна победа над бивша №2 в първия си клей мач за годината!

от в 21:11 на 02.04.2024
Елеонора Александрова

Само три дни след спечелването на най-голямата титла в кариерата си - тази в Маями, Даниел Колинс се завърна на корта в първия си мач на клей за годината, а именно в Чарлстън с убедителна победа над бившата номер 2, Паула Бадоса, с 6:1, 6:4, а следващият й мач се очертава да е повече от интересен, тъй като опонентката й е действащата шампионка в турнира Онс Жабер.

Ранните минути бяха кошмарни за испанката, която спечели едва 4 точки в първите 4 гейма. Впоследствие бившата номер 2 стана по-конкурентна на опонентката си, като съумя да намали изоставането си от два пробива на един. Бадоса бе близо и до това да спечели първия си гейм от собствения си сервис, ала агресивната и вдъхновена игра на новата шампионка на Маями бе твърде силна за иберийката и по този начин Колинс поведе с 6:1.

По аналогичен начин започна и втория сет, където с два ранни пробива американката отново пое контрола, a след това Бадоса отново успя да намали разликата. От своя страна обаче геймовете във последната половина на двубоя бяха по-оспорвани, като пред испанката имаше възможности за обрат. Въпреки това, Колинс отново показа защо е една от тенисистките, намиращи се във върхова форма и запазвайки преднината си в най-ключовите моменти, спечели и втория сет с 6:4


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Серията продължава: Колинс с убедителна победа над бивша №2 в първия си клей мач за годината! Елеонора Александрова
Теми:  
даниеле колинс | ообзори | паула бадоса | чарлстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook