Серията продължава: Лазаров с десети пореден успех и нова титла в Созопол!

от в 12:07 на 23.10.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров сам призна, че подхожда далеч по-професионално към тениса през последните месец и това ясно си личи на корта. Българинът впечатли с невероятното си представяне на Sofia Open, където остана на само гейм от класиране за четвъртфиналите, а впоследствие спечели титлата на фючърса в Созопол. През тази седмица пък Алекс реши да остане в същия град и отново да се включи в турнир от категорията M15.

В крайна сметка и този път Лазаров не срещна никаква конкуренция до финала, където надигра поляка Макс Касниковски с категоричното 6:2 6:4, за да завоюва общо третата си титла в хода на сезона и така си осигури още 10 точки за световната ранглиста, които ще му помогнат по пътя към неговата голяма цел, а именно класиране за квалификациите на Аустрелиън Оупън догодина.

Лазаров бързо оправда ролята си на фаворит в двубоя, пробивайки в още втория сервис гейм на съперника си и нямаше трудности да поддържа аванса си, като през целия сет не позволи да се стигне дори до равенство в точките на негов начален удар. Същевременно Алекс непрекъснато поставяше под натиск с ретурите си своя опонент, чиято класа бе видимо по- ниска и заслужено родният ни представител реализира нов брейк, с който си гарантира спечелването на откриващата част.

Серията на българина не приключи дотук, тъй като играта му се подобряваше с всяка изминалата минута, а Касниковски не можеше да противодейства по никакъв начин, което позволи на нашия сънародник да се откъсне напред с 4:0. Наглед всичко беше приключило, само че се стигне до неочакван спад от страна на топ поставения и полякът изравни за 4:4. По-нискоранкираният тенисист дори имаше три поредни брейкбола, за да пробие за трети пореден път и да сервира за паритет в общия резултат, но Лазаров най-после прекъсна негативната серия и съвсем скоро държеше трофея в ръцете си.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията продължава: Лазаров с десети пореден успех и нова титла в Созопол! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | александър лазаров | бгтенис | Обзори | созопол

Коментари





Следвайте ни в Facebook