Серията продължава: Рууд профуча през първия си съперник в Париж; очаква среща с финалист в Монако

от в 17:13 на 28.05.2024
Елеонора Александрова

Каспър Рууд започна успешно кампанията си в Ролан Гарос. Въпреки натоварената седмица преди втория турнир от Големия шлем (тила в Женева след два мача в един ден), световният номер 7 не загуби сет в първия си мач в турнира, надвивайки квалификанта Фелипе Мелигени Алвес с 6:3 6:4 6:3, за по-малко от 2 часа игра и така в следващия кръг ще срещне Алехандро Давидович Фокина (бивш финалист в Монте Карло) или Валентин Вашеро, а любопитното е, че Стефанос Циципас определи Фокина като фаворит за титлата.

Умората от изминалата седмица у Рууд си пролича в първите минути на двубоя. Норвежецът играеше по-пасивно от обикновеното, ала играта му бе достатъчно солидна, за да успява да печели сервис геймовете си. От своя страна представянето на бразилеца бе на доста високо ниво, спрямо ранкинга си, което го правеше достоен противник на двукратния финалист на Ролан Гарос.

Впоследствие обаче класата на скандинавеца си каза думата и във втората половина на сет, той започваше да атакува сериозно опонента си с добре познатата си прецизна игра от основната линия. В крайна сметка фаворитът съумя да осъшестви брейк в осмия гейм, който затвърди със спечелване на първия сет с 6:3.

Високото темпо на Рууд се пренесе и във втората част, където още в първия гейм реализира пробив на 0. Световният номер 137 обаче продължи да играе равностойно с лидера по победи през сезона и интрига до края на сета липсваше, но представителят на топ 10 увеличи разликата в сетовете на 2:0.

Спечелил предните два сета, Рууд играеше вдъхновено в последната част, за сметка на опонента му, който започваше да губи инерция. Логично, спрямо събитията на корта, скандинавецът си осигури преднина в третия гейм, а след това не само успя да запази устрема си, но и надгради в най-ключовия момент на мача с пробив в последния гейм и така записа своята първа победа в тазгодишния Ролан Гарос!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Серията продължава: Рууд профуча през първия си съперник в Париж; очаква среща с финалист в Монако Елеонора Александрова
Теми:  
atp | каспър рууд | Обзори | ролан гарос | фелипе малигени

Коментари





Следвайте ни в Facebook