Серията спира на 19: Алкарас изнесе тенис лекция на Медведев и се върна на трона в ATP Тура!

от в 02:20 на 20.03.2023
Мартин Петков

Карлос Алкарас имаше труден старт на новия сезон, след като контузия в навечерието на Аустрелиън Оупън му попречи да вземе участие на първия турнир от Големия шлем за годината, при което Новак Джокович триумфира с титлата и го задмина на върха в световната ранглиста. 19-годишният испанец още със завръщането си в Тура за турнира в Буенос Айрес, където завоюва трофея, сподели, че основната му цел е да възстанови статута си на първа ракета на планетата, като след добрите си игри впоследствие си гарантира възможност да оглави класацията на АТР, но само в случай че спечели отличието на Мастърса в Индиън Уелс.

Шампионът от US Open със стъпването си на корта в Калифорния загатна, че се намира в отлична спортна форма и нагледно с всеки следващ мач покачваше нивото си, за да намери място във финала след победи над неудобните за себе си противници в лицето на Феликс Оже-Алиасим и Яник Синер. Основният конкурент на ибериеца по пътя към трофея в пустинния град пък безспорно беше Даниил Медведев, който се намираше в серия от 19 поредни победи, по време на които завоюва титлите в Ротердам, Доха и Дубай, за да оформи мечтан за почитателите на тениса финал между себе си и Карлитос.

Сблъсъкът за отличието в Индиън Уелс обаче протече далеч от прогнозите за зрелище, породени от факта, че на корта един срещу друг се изправиха играчите в най-добра моментна форма, след като Алкарас оправда за сетен път в кариерата си всички очаквания за бляскаво бъдеще по свой адрес. На обратния полюс пък се намираше руснакът, който в нито един момент от срещата не успя да предложи нещо разнообразно в представянето си, при което топ поставеният в схемата изнесе същински тенис мастърклас и триумфира с титлата след само 70 минути на корта - 6:3 6:2. По този начин талантът от Мурсия ще се завърне обратно на трона в световната ранглиста от днес, като също така записва пореден рекорд срещу името си, превръщайки се в най-младият тенисист в историята, спечелил титлите от "Слънчевия Дубъл".

Началото на двубоя беше повече от впечатляващо за тийнейджъра, който още от първата точка търсеше печеливш завършек на своите комбинации, като успя да пречупи вездесъщата защита на руснака и потегли в мача с пробив аванс. Постепенно с развитието на срещата московчанинът стабилизира представянето си, което основно се дължеше на зачестилото пласиране на първите му сервиси, но това далеч не помрачи тонуса в играта на Карлитос, който неизменно превръщаше всяка плитка топка в уинър. Началният удар на шампиона от US Open също беше на нужното ниво и той необезпокоявано печелеше собствените си геймове, записвайки откриващия сет на сметката си.

Стартът на втората част до голяма степен предреши крайния изход на съревнованието между бившите номер едно, след като Медведев в старанието си да пласира своите отигравания в близост до линиите, допускаше прекомерен брой неточности и топ поставеният в схемата трупаше неспирно точки в актива си. Именно тази изразена игрова доминация на Алкарас му позволи да пробие последователно на два пъти сервиса на противника си, при което се откъсна напред с аванс от 4:0 и чувстващ се вече шампион, разгърна пълния блясък на репертоара си, смайвайки публиката с изумителните си къси топки, недостижими дори за намиращия се в серия от 19 поредни победи руснак. Приповдигнатото настроение в представянето на Карлитос онагледяваше превъзходството му във всеки един аспект и той без каквито и да било колебания в хода на целия финал, подпечата както мястото си в историята, така и дебютната си титла от Мастърса в Индиън Уелс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията спира на 19: Алкарас изнесе тенис лекция на Медведев и се върна на трона в ATP Тура! Мартин Петков
Теми:  
atp | даниил медведев | индиън уелс | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия

Коментари





Следвайте ни в Facebook