Серина блести, заслужи 13-ия си полуфинал на US Open (видео)

от в 03:55 на 05.09.2018
Мария Петрова

Серина Уилямс достигна своя 36-и полуфинал в турнирите от Големия шлем. Тя победи убедително Каролина Плишкова за място в голямата четворка на Откритото първенство на САЩ след 6:4, 6:3.

Плишкова започна мача прекрасно и поведе с 3:1. Уилямс обаче реагира добре и намали грешките. Тя изравни за 4:4, а след това нанесе и решителния си удар. При 5:4 Плишкова трябваше да сервира за оставане в сета, но се пречупи и отново бе пробита. В тези 49 минути на корта Серина записа 17 печеливши удара при само 5 за чехкинята. Двете направиха общо 34 непредизвикани грешки.

Във втория сет Серина се откъсна с лекота за 4:0. Последва обаче спад и Плишкова върна единия пробив за 2:4. Нещо повече Плишкова поведе 40:0 на сервис на Серина, но така и не съумя да върне и втория пробив.

Така в спор за място на финал Уилямс ще се изправи срещу №19 в схемата Анастасия Севастова. Латвийката изненада третата поставена Слоун Стивънс малко по-рано в два сета - 6:2, 6:3. Дотук Уилямс и Севастова нямат официален мач помежду си.

"Да бъда сравнявана с Джордан и Али? Нямам думи," заяви в интервюто на корта Серина.

Най-много полуфинали в Големия шлем:
Крис Евърт - 34:18
Мартина Навратилова - 32:12
Щефи Граф - 31:6
Серина Уилямс - 30:5
Маргарет Корт - 29:7


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина блести, заслужи 13-ия си полуфинал на US Open (видео) Мария Петрова
Теми:  
us open | каролина плишкова | открито първенство на сащ | серина уилямс | серина уилямс - каролина плишкова | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook