Серина: И Кербер, и Мугуруса бяха невероятни

от в 01:46 на 05.06.2016
Теодор Кафеджиев

Серина Уилямс призна превъзходството на Гарбине Мугуруса във финала на "Ролан Гарос". Испанката лиши Уилямс от рекордна 22-а титла от Големия шлем след победа със 7:5, 6:4.

Така за трети пореден път световната №1 пропусна възможност да се изравни по брой трофеи с Щефи Граф, която води в класацията в Откритата ера на тениса.

На US Open тя бе спряна от Роберта Винчи в полуфиналите, а в Австралия през януари, загуби от Ангелик Кербер.

"Срещу мен бяха две състезателки, които играха изключително - в Австралия, Кербер направи 16 грешки за три сета. Днес Гарбине бе невероятна - какво да направя. Може само да опитам отново.

"В играта ми имаше много пропуски. Можех да сервирам по-добре. Допуснах и твърде много грешки от ретур. Не искам да си търся оправдания с болките в адуктора или друго. В края на краищата не показах нужната игра, а тя го стори," заяви Уилямс.

Заради дъждовното време в Париж на Уилямс се наложи да играе в четири поредни дни. "Играх четири или поредни мача поред. Не искам да изтъквам това като причина. Не, просто не направих нужното днес."

Също така американката вижда Мугуруса като бъдеща шампионка и в други големи турнири. "Чудесно бъдеще я чака. Знае как да играе в тези големи мачове и как да печели. Удряше невероятно здраво топка и това проработи."

Треньорът на Уилямс Патрик Муратоглу пък определи като "въпрос на време" неговата възпитаничка да надмине Щефи Граф с нейните 22 титли от Шлема. "Случилото се показва колко е трудно да печелиш такива трофеи, да изравняваш рекорди. Отнема време. Ще бъде трудно да вземем 22-и и 23-и, но ще го направим. Въпрос на време е."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Серина: И Кербер, и Мугуруса бяха невероятни Теодор Кафеджиев
Теми:  
ролан гарос | серина уилямс | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook