Серина извоюва трисетов успех над Риск и е на полуфинал

от в 17:25 на 09.07.2019
В
Серина Уилямс успя да отстрани Алисън Риск - тенисистката, която застана на пътя на световната номер едно - Ашли Барти. В този американски двубой Уилямс надделя след 6:4 4:6 6:3, а Риск не успя да надделее над сънародничката си, тъй като сервисът и силните и удари от дъното на корта на Серина просто не бяха по силите на по-младата американка.



През първия сет и двете играеха равностойно, а това се дължеше на множеството непредизвикани грешки на Серина, ала за сметка на това тя умело си служеше с несигурността на съпреничката си. Така след като си размениха по два пробива до 5:4 за Уилямс, 29-годишната Риск се пропука за трети път в срещата и не успя да изравни в резултата, с което предаде и частта в последния момент.

По време на втората част грешките и от двете страни намаляха значително, ала все пак Алисън видимо водеше играта този път. На корта дори видяхме намеса на физиотерапевт, а освен физически Серина изпитваше и доста игрови проблеми, като в деветия гейм тя се пропука, за да може това да доведе до решаващ сет.



В последната част от мача, аналогично на първия сет, двете си размениха по два пробива, ала този път още в началото. Макар и до последно да се бореше, Риск предаде отново гейма си, за да може да изостане с 3:5, а въпреки че 55-тата в света спаси четири брейкбола, тя така и не успя да издържи на напреженито, а заради това и впоследствие приключи участието си на тазгодишното издание на Уимбълдън.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина извоюва трисетов успех над Риск и е на полуфинал В

Коментари





Следвайте ни в Facebook