Серина надделя над Азаренка в интригуващ мач

от в 07:30 на 09.03.2019
В
Серина Уилямс надделя над Виктория Азаренка след 7:5 6:3 в много качествен двубой, продължил повече от 2 часа.

В откриващия сет през първите десет гейма видяхме шест пробива, а Уилямс дори водеше с 5:3 и имаше сервиса, за да затвори сета, но добрата игра на съперничката ѝ, спомогната и от двойна и непредизвикана грешка, попречиха на американката да затвори сета, а Вика успя да се добере до 5:5 след първи гейм на нула в мача.

Последва може би най-важният гейм в срещата, който продължи близо десет минути, а Азаренка имаше възможност на четири пъти да поведе с нов брейк аванс и за първи път от близо половин час да излезе напред в резултата. За нейно съжаление обаче, на възможностите ѝ, Уилямс превключваше на друга предавка и беларускинята просто нямаше какво да се направи.

В крайна сметка пробивът дойде в следващия гейм, когато на сервис бе Вика. Там играта бе равностойна до 30:30, но Серина реализира два умопомрачителни ретура, които Азаренка само можеше да изгледа, а с това Уилямс си осигури спечелването на сета.



През втората част пробивите не бяха толкова много, а единствените два преди 4:3, бяха в откриващите геймове. Първо Вика успя да вземе чуждото подаване след бекхенд в аут на Серина, а след това американката се справи със сервис гейма на Азаернка, отново благодарение на мощните си ретури и силовата игра от дъното на корта.

След тях последваха доста убедителни подавания на всяка от двете, като отново силовата игра от основната линия беше преобладаващата, а двете реализираха повече от изумителни печеливши удари.

Решилият  изхода на двубия пробив дойде в осмия гейм на мача, когато Вика не издържа на натиска на съперничката си и се пропука. Тя предаде гейма след като заби лесен бекхенд в мрежата, но преди това видяхме уникални разигравания, в които Серина реализира прекрасни печеливши удари чрез бекхенд по късия диагонал и от форхенд на ретур.

И въпреки че американката затвори мача в следващия гейм, това стана след изключително много драма и спасени няколко точки за рибрейк, а сервиса се оказа най-важното оръжие, което Уилямс имаше и което я спаси от това да трябва да играе още поне един гейм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина надделя над Азаренка в интригуващ мач В

Коментари





Следвайте ни в Facebook