Серина премина през Наваро; Плишкова загуби след трисетова драма

от в 18:54 на 08.07.2019
В


Серина Уилямс продължи перфектната си серия от 14-0 сета срещу Карла Суарес Наваро и е на чествъртфиналите на тазгодишния Уимбълдън. Днес американката беше изключително постоянна и убедителна и след 6:2 6:2 записа победата над испанката.



Днес Серина беше повече от агресивна още от първите минути на корта и освен че успя да реализира ранен пробив, то показа и че ще държи съперничката си максилмално дълбоко и няма да и дава да играе своята игра. Постепенно това се затвърди, а американката караше опонентката си да прави предизвикани грешки постоянно.

Така в първата част след ранния пробив в началото Серина продължи да бъде доминиращата на корта и заслужено се добра до втори такъв и впоследствие до самия сет след 6:2.



През втората част ситуацията на корта се разви доста аналогично, а този път Серина въпреки че изпусна единия от реализираните два ранни брейка, късен такъв натежа в нейна полза и така всично мина безпроблемно и американката успя да навлезе все по-дълбоко в турнира.

Каролина Плишкова изигра силен мач, ала така и не успя постигна победа над сънардоничата си Каролина Мучова и отстъпи с 3:6 7:5 13:11.



Мучова продължава да впечатлява на тревните кортовете, а днес показа колко уверена се чувства, отстранявайки страхотно играещата Каролина. Шампионката от Ийстбърн сервираше за срещата в третата част, ала не съумя да си вземе подаването, за да може в последствие точно преди тайбрека след 13:11 да загуби и срещата. Иначе днес Мучова показа как добре може да се справя с агресивния и силов стил на опонентките си и постави огромни надежди пред себе си за нещо голямо на тазгодишния Уимбълдън.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина премина през Наваро; Плишкова загуби след трисетова драма В

Коментари





Следвайте ни в Facebook