Серина: Радвам се за Наоми, тя бе много постоянна и заслужи този голям успех

от в 08:03 на 09.09.2018
Калоян Пламенов

Серина Уилямс съвсем логично бе доста разочарована след загубата на финала на US Open от младата японка Наоми Осака. Последната стигна до успеха след 6:2, 6:4 и завоюва своя първи трофей от "Шлема".

"Не знам още как се чувствам. Нямам време да усетя. Опитвам се обаче да остана позитивно настроена и да взема само позитивните неща от участието ми в този турнир. Все пак бях само на крачка от титлата, след като стигнах до финала, а това не е малко", обяви тя.

"В един момент от мача се чувствах зле и плаках. Наоми също плака. Опитах се да я успокоя. Надявам се нейните сълзи да са радостни. Би било неприятно да са сълзи от тъга заради мен".

"Може би в този момент се задейства и майчинският ми инстинкт. Относно ситуацията с моя треньор Патрик Муратоглу, не съм чула абсолютно нищо от него. Просто се обърнах към него, за да го попитам за какво говори. Бях в далечния край и не го чух. Исках да чуя какво иска да ми каже".

"Не съм имал предишни проблеми с Карлос Рамос, той е наистина голям съдия. Защо го нарекох лъжец? Защото ми отне точка. Казах му, че не правя нещата в които ме обвинява. Не говоря с треньора си по време на големите турнири, защото все пак и самият съдия знае какъв е моят характер и каква спортистка съм. Бях наистина много афектирана в дадената ситуация". 

"Моята противничка бе наистина много постоянна в този мач. Наоми игра на едно добро ниво през цялата среща и нямаше спадове. Това и помогна да спечели. Мисля, че наистина игра много добър тенис".

"Това е нейният щастлив момент и тя трябва да го изживее добре. Нека да не и разваляме празника. Това е голям миг за Наоми. Радвам се за нея, наистина. Аз пък се надявам да науча много от тази загуба и да си взема точните поуки". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина: Радвам се за Наоми, тя бе много постоянна и заслужи този голям успех Калоян Пламенов
Теми:  
us open | наоми осака | открито първенство на сащ | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook