Серина се изправя срещу Осака днес с мисълта за мечтаното завръщане (превю)

от в 10:30 на 08.09.2018
Калоян Пламенов

Днес не преди 23:00 часа българско време на Централния корт в Ню Йорк една срещу друга ще се изправят Серина Уилямс и младата японска сензация Наоми Осака във финала на US Open.

Американката ще има пред себе си прекрасна възможност да спечели първа титла след завръщането си на корта, след раждането. До момента тя не се представяше в най-добрата си светлина, но напоследък ясно се вижда, че навлиза във форма.

Мощната американка и Осака са изиграли един мач помежду си, като японката стигна до успеха. Ако успее да спечели трофея, то тогава Серина ще завоюва своята 73-а титла в кариерата си. 

До момента ветеранката има шест трофея на US Open от общо осем изиграни финала. Това е неин девети финал на турнира. Уилямс не е играла финал на родния си турнир от 2014 година, а през 2015 и 2016 година достигна до 1/2-финалите. През миналата година пропусна надпреварата заради раждането на първото си дете - нейната дъщеря Олимпия.

20-годишната Осака се намира в брилянтна форма напоследък и заема 19-ото място в световната ранглиста, но при всички положения след класирането си на финала ще отбележи рекордна позиция в нея от следващата седмица.

Тя има само една титла в своята кратка до момента кариера, която е от тази година. Тя успя да спечели турнира в Индиън Уелс. Освен това с класирането си на финала тя стана и първата японска тенисистка с финал на турнир от "Шлема".

Междувременно макар да играе за Япония и да е родена в страната на изгряващото слънце Осака е повече американка, тъй като живее от ранна детска възраст със семейството си във Флорида. 

Днешният финал определенo ще бъде доста интересен, като според букмейкърите Уилямс е абсолютната фаворитка. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина се изправя срещу Осака днес с мисълта за мечтаното завръщане (превю) Калоян Пламенов
Теми:  
us open | наоми осака | открито първенство на сащ | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook