Серина спечели 31-вия мач в съперничеството си срещу Винъс след обрат в Лексингтън

от в 12:56 на 14.08.2020
Марк Хаджижеков
Серина Уилямс надви сестра си Винъс във втория кръг на WTA турнира в Лексингтън в 31-вия двубой между двете. Първата поставена в основната схема се наложи след обрат и спечели 19-тия си мач срещу своята сестра след 3:6 6:3 6:4, за да се класира на четвъртфиналите на надпреварата. Там бившата номер едно ще се изправи срещу Шелби Роджърс.

Макар че Серина започна двубоя вихрено, повеждайки с 2:0, изведнъж по-младата от двете сестри започна да допуска сериозен брой непредизвикани грешки. Това позволи на Винъс не само да се завърне в частта, ами и да отмъкне първия сет, губейки само още един гейм до неговия край.
През втория сет силите бяха значително по-изравнени, като двете се движеха гейм за гейм, преди Серина да реализира ключов брейк за 4:2, което бе напълно достатъчно за деветата в света, за да постигне паритет в отделните части.

В третия сет двете си размениха инициативата на няколко пъти, като по-младата от двете сестри първа проби за 2:1, но впоследствие Винъс повиши нивото на играта си, за да върне брейка и да се доближи само на два гейма от крайния успех в двубоя, повеждайки с 4:2.

В този момент обаче 23-кратната шампионка на турнирите от Големия шлем включи на нова предавка, за да се поздрави с успеха в последвалите четири гейма, а с това и да се увенчае с 19-тата победа в професионалния тур срещу своята сестра.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина спечели 31-вия мач в съперничеството си срещу Винъс след обрат в Лексингтън Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook