Серина Уилямс: 6-годишната ми дъщеря ми е по-талантлива от мен и Винъс взето заедно

от в 12:39 на 22.06.2024
Калоян Соколов

"Олимпия е по-талантлива от мен и Винъс взети заедно". Това разкрива Серина Уилямс за своята 6-годишна дъщеря в последното си интервю. Малкото момиченце хваща ракетата още на 3-годишна възраст и вече много рядко пропуска ден на корта, а 23-кратната "мейджър" шампионка е плътно до нея и я подкрепя, въпреки че знае колко труден е този път.

Със сигурност Олимпия ще бъде много по-привилегирована спрямо своите майка и леля, които са успяли да постигнат всичко това от нулата, израствайки на прага на бедността в суровите условия на Комптън, където уличните банди не са спирали да водят открити войни на улицата в онзи период. Дъщерята на Серина ще има най-добрите възможни условия за развитие, а с гените и подкрепата на своята майка, то сякаш успехът е просто въпрос на време за нея.

"Олимпия вече започва да разбира какво се случва около нея и нерядко започна да ме пита дали съм известна. Аз обаче все още не искам да я товаря с цялото това бреме и очаквания. Засега отлагам момента и казвам, че съм просто нейната майка. Ако действително реши да се занимава професионално с тенис, което засега изглежда немалко вероятно, вече ще трябва да седнем и да я предупредя, че няма да бъде никак лесно за нея да се справи с цялото внимание около нея, защото мама Серина може и някога да е била наистина важен човек в света на тениса.

Често поглеждам към баща си и се питам как е успял да го постигне. Защото поглеждам децата си и си мисля колко са сладки. Просто искам да са спокойни, щастливи и да не ги натискам прекалено. Същевременно знам колко бих бил огорчена, ако не бях натискана от татко. Тогава изобщо нямаше в момента да давам интервю и да бъда тази Серина Уилямс, която познава света. Затова наистина се чувствам щастлива, че татко е бил там, за да ме побутва по-строго в трудните ми моменти и да ме научи на дисциплина.

Олимпия е толкова атлетична, че направо изглежда невъзможно от човешка гледна точка за дете на нейните години. С Винъс сме си говорили, че е по-талантлива от нас двете взети заедно. Знам, че баща ни е видял същото в нас и накрая нещата се получиха по най-добрия възможен начин. Искам същото за дъщеря си, ако наистина това е нейният път, но не искам да я карам да страда на корта. Може би ще трябва да говоря с татко и дядо Ричард да поеме вместо мен даден момент, защото съм твърде мека" - споделя Серина.

Източник: Tennis Up To Date

 

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Серина Уилямс: 6-годишната ми дъщеря ми е по-талантлива от мен и Винъс взето заедно Калоян Соколов
Теми:  
wta | интервюта | любопитно | олимпия уилямс | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook