Серина Уилямс е аут след обрат на Плишкова от 5:1 и 40:30 в решаващия сет

от в 07:08 на 23.01.2019
В
Серина Уилямс допусна обрат от 5:1 в третия решаващ сет, като така и отпадна от тазгодишния Australian Open и не успя да се добере до реванш за миналогодишния финал на US Open с Осака на полуфиналите.

Американката отстъпи на Каролина Плишкова в истинска драма, а крайния резултат беше повлиян и от  контузия на Уилямс. През целият мач, аналогично на всички нейни до сега, Серина бе изключително агресивна, но Плишкова имаше отговор на повечето от ударите и.

Чехкинята показа здрави нерви и надделя над Серина след добре изигран първи сет, където Уилямс със сигурност изпитваше доста повече трудности да стига до успешен край в своите подавания. Така в крайна сметка се стигна и до аванс в сетовете за седмата поставена чехкиня, а тя имаше аванс почти по всеки показател спрямо своята противничка (дори по-скорост на първи сервис, нещо изключително нетипично за Серина).

Във втория сет Серина все пак напомни за играта си в началото на двубоя с Халеп  и с умопомрачителните 21 печеливши удари срещу едва 9 на Плишкова, тя не остави никакъв шанс на Каролина.

Въпреки че американката допусна пробив и то още при 2:2, за да даде аванс на своята опонентка, пределно концентрирана, тя реализира бърз рибрейк и поведе и с 4:3.

Последваха два гейма за всяка от сервиращите, а при 5:4 на Каролина й се наложи да сервира за оставане в сета и въпреки че се мина през цели 3 дюса, а чехкинята имаше 5 възможности да затвори гейма, Серина някак си стигна до точка за пробив, която и реализира след непредизвикана грешка на Плишкова.

В решителния сет, резултатът от 1:1 без пробиви за нула време прерасна до 5:1 за Серина и така тя трябваше да подава за мача, а краят на двубоя изглеждаше въпрос на време.

Точно тогава обаче Серина обърна глезена си и това силно лимитира движението й по корта.

Така от следващите 35 точки в този мач,  27 отидоха в сметката на Каролина.

 Така от 5:1 се стигна до 5:5, след като Плишкова вече беше спасила  цели четири мачбола, а американката изглеждаше в безизходица. Чехкинята повече от мотивирана от това си завръщане, реализира брейк на нула, който след това затвори, като така и си гарантира мач с Осака, а може би и една от най-големите си победи в кариерата!!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина Уилямс е аут след обрат на Плишкова от 5:1 и 40:30 в решаващия сет В

Коментари





Следвайте ни в Facebook